Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Rīgas brīvostas atbalsts "Dinamo" stiprināšot tās darbību Austrumos

"Rīgas brīvostai ir jāstiprina savas pozīcijas NVS valstīs, un Rīgas Dinamo brends te varētu labi palīdzēt," tā Rīgas vicemērs, Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers (LPP/LC) komentē pašvaldības vārdā pieļauto iespēju finansiāli atbalstīt Kontinentālās hokeja līgas klubu Rīgas Dinamo. "Tā kā Rīgas brīvostai interesē attiecības ar "austrumiem", uzskatu, ka sadarbība ar Rīgas Dinamo būs abpusēji izdevīga," A.Šlesera teikto citē domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sandra Grīnberga. Hokeja komandas jaunās sezonas prezentācijas pasākumā Rīgas vicemērs jau nākamajā Rīgas Brīvostas valdes sēdē solīja izskatīt jautājumu par konkrēta atbalsta sniegšanu Dinamo. Viņš uzsver, ka nauda tiks meklēta nevis Rīgas domē, "kurai ir problēmas ar budžetu", bet gan Rīgas brīvostā. Saskaņā ar Rīgas brīvostas pārvaldes 2008.gada finanšu pārskatu, ieņēmumu pārsvars pār izdevumiem pērn bija 7,38 miljoni latu. Klubam sniegtā atbalsta iespējamo apmēru un regularitāti A.Šlesers vēl nekomentēja.

Trūkst kritēriju


Līdz šim Rīgas domes finansiālu atbalstu mainīgā apmērā saņēmuši vairāki sporta klubi, to skaitā basketbola komandas ASK Rīga, TTT Rīga, VEF Rīga, hokeja klubs Rīga 2000, futbola klubs Rīga u.c. Tiesa, dažādās revīzijās domei pārmests skaidru un saprotamu atbalsta piešķiršanas kritēriju trūkums.

Šā gada sākumā domes deputāts Andris Ameriks (LPP/LC), kurš ir arī sieviešu basketbola kluba TTT Rīga valdes priekšsēdētājs, atzina, ka no domes budžeta turpmāk nebūs iespēju finansēt profesionālus sporta klubus. "Ne tāpēc, ka mēs viņus nemīlam, bet tāda ir situācija," toreiz komentēja A.Ameriks, norādot, ka, piešķirot naudu profesionālajam sportam, domei būtu grūti izskaidrot finansējuma samazinājumu sociāli jutīgās jomās. Arī tagad A.Ameriks norāda, ka vismaz šāgada pilsētas budžetā meklēt naudu šādam mērķim ir bezcerīgi. "Runājot par nākamo gadu — Rīgas Dinamo sagatavo arī jauno maiņu, tāpēc bērnu sportam nāksies meklēt risinājumus," secina A.Ameriks.

Veicina bērnu interesi

Izglītības, jaunatnes un sporta komitejas deputāte Baiba Brigmane (JL) uzskata, ka laikā, kad līdzekļu trūkst pat bērnu un jauniešu sporta klubiem, runāt par atbalstu profesionāļiem būtu bezatbildīgi: "Ja treknie gadi ļauj uzturēt šos klubus, tad jā, bet šajā situācijā esmu kategoriski pret."

Mazāk kategorisks ir B.Brigmanes kolēģis un partijas biedrs, bijušais VEF Rīga valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. Viņaprāt, profesionālu komandu augstie sasniegumi veicina bērnu un jauniešu interesi par attiecīgajiem sporta veidiem, tāpēc finansiālajam atbalstam jābūt. Taču to nevar sniegt, ja nav skaidri saprotamu kritēriju, kas un kāpēc tiek atbalstīts. E.Jaunups uzskata, ka, piešķirot finansējumu, prioritāte ir sporta veids, ar kuru pilsētā nodarbojas visvairāk bērnu, kā arī konkrētā kluba sasaiste ar attiecīgo bērnu sporta klubu. "Un būtiski, lai pašvaldība atbalstītu ne vairāk kā vienu klubu attiecīgajā sporta veidā, pretējā gadījumā izveidojas vairāki pusprofesionāli klubi un rezultāta nav nekāda," uzskata E.Jaunups.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas