Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rīgas cirka ēka sagatavota turpmākajiem pārbūves darbiem

Rīgas cirka ēkas fasādes nostiprināšana ir pabeigta, taču vēl tiks veikti fasādes konservācijas darbi, lai gan plašākiem remontdarbiem nepieciešamos līdzekļus lūgs valdībai, trešdien preses konferencē sacīja Rīgas cirka vadītāja Ināra Kehre.

Pabeigtie cirka ēkas fasādes nostiprināšanas darbi ir būtiski priekšdarbi, lai varētu veikt ēkas fasādes konservācijas pasākumus, sacīja Kehre, skaidrojot, ka iepriekš veiktā ekspertīze pamatkonstrukciju tehnisko nolietojumu kopumā vērtēja kā apmierinošu. Tomēr būtiskas ir cirka ēkas Merķeļa ielas fasādes deformācijas, un to neprognozējamā ietekme uz kopējo ēkas noturību, kas neatbilst ugunsdrošības un vides pieejamības prasībām.

Fasādes nostiprināšanas fāzē uzstādītas pagaidu metāla atsaites no Merķeļa ielas fasādes uz iekšējo nesošo konstrukciju, nodrošinot fasādes stabilitāti līdz turpmāko konservācijas darbu uzsākšanai, sacīja SIA Velve projektu vadītājs Jānis Jēgers. Lai gan Kehre piebilda, ka finansējums turpmākiem remontdarbiem tiks lūgts Ministru kabinetam.

Tāpat Kehre stāstīja, ka Rīgas cirkā vairs netiks izmantoti savvaļas sugu dzīvnieki, šādu lēmumu pamatojot ar Pārtikas un veterinārā dienesta nostāju, ka Rīgas cirka ēkā nav iespējams pilnvērtīgi nodrošināt savvaļas sugu dzīvnieku fizioloģikās vajadzības.

Viņa arī skaidroja, ka šobrīd nokomplektē Rīgas cirka darbinieku komandu, veidojot radošo padomi. Pašlaik ir piesaistīta Māra Pāvula, kura strādā pie cirka izglītības programmas stratēģijas izstrādes. Tāpat maija beigās Rīgas cirks uzņems pieredzējušu cirka mākslas organizāciju ekspertu Johanu Floku no Francijas, kurš konsultēs Rīgas cirka stratēģijas izstrādes jautājumos un uzstāsies Rīgā ar publisku runu par mūsdienu cirka daudzveidību un cirka industrijas specifiku.

Top komentāri

latvietis
l
Pārbūvei > par lielo bordeli ???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas