Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks: Diemžēl esam kļuvuši par Ceļu policiju

41% no Rīgas pašvaldības policijā (RPP) saņemtajiem izsaukumiem ir saistīti ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, informējot par policijas darbību aizvadītajā gadā, pauda RPP priekšnieks Juris Lūkass.

"Vidēji viena ekipāža 11 stundu maiņā 2,5 stundas strādā ceļu satiksmes uzraudzības jomā, līmējot tā saucamos "plāksterus". Tas nav pareizi. Diemžēl esam kļuvuši par Ceļu policiju," atzina Lūkass.

Ja neskaita apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumus, lielākais pārkāpumu skaits ir alkohola lietošanas jomā, proti, par atvērtu alkohola iepakojumu sabiedriskā vietā vai par alkohola lietošanu publiskā vietā, kā arī dažādi alkohola reibumā izdarīti pārkāpumi. Pērn, ja neskaita satiksmes pārkāpumus, kopā reģistrēti 13 937 administratīvie pārkāpumi, no kuriem 2878 bija saistīti ar alkohola lietošanu.

Kā galveno prioritāti Lūkass uzsvēra darbu bērnu tiesību aizsardzības jomā, kas arī pagājušajā gadā bija policijas prioritāte. RPP priekšnieks pastāstīja, ka pagājušajā gadā 100 bērni šķirti no ģimenēm vecāku radīta apdraudējuma dēļ, kas ir par 70 % vairāk nekā 2016. gadā.

"Mūsu mērķis nav noķert tikai 17 gadus vecus smēķētājus pie skolām, bet gan novērst tos pārkāpumus, kas tiek izdarīti pret bērniem, kā arī turpināt strādāt ar bērniem profilaktiski, lai viņi paši neizdarītu pārkāpumus," rezumēja Lūkass.

Top komentāri

viesis
v
Vajag darboties likuma un nolikuma ietvaros, un atteikties no funkcijām, kas uz jums tieši neattiecas.
PūkAss
P
Ko tu mentjara vem a?Jūs šakāłi speciāli vazājaties apkārt sodus izrakstīdami.Komisinu sańe at par to laupītāju bars.Musori
visticamāk
v
Ja nebūtu profīta, tad pat pirkstu nepakustinātu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas