Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Rīgas svētki noslēgsies ar jaunas Rīgas atslēgas izgatavošanu

Šodien Rīgā beigsies trīs dienu Rīgas 810 gadu jubilejas svinības, un viens no galvenajiem šīs dienas notikumiem būs jaunas Rīgas atslēgas izgatavošana.

Jau no plkst.12 šodien 11.novembra krastmalā atdzīvosies viduslaiku gars, tur varēs sastapt seno amatu meistarus, bruņiniekus, viduslaiku pilsētas iedzīvotājus un tās viesus, alķīmiķus, burvjus un blēņu stāstniekus.

Savukārt plkst.11 no Rātslaukuma sāksies svētku gājiens, kurā tiks vesta lāde ar atslēgām, ko tur būs atstājuši gan rīdzinieki, gan arī pilsētas viesi, jaunas Rīgas pilsētas atslēgas izgatavošanai. Gājiens ies cauri Vecrīgai, tad nonāks 11.novembra krastmalā, kur atslēgas tiks nodotas kausēšanai. Krastmalā būs uzstādīta metāla kausēšanas krāsns, kurā metālmākslinieka Kārļa Alaiņa vadībā visas ziedotās atslēgas tiks sakausētas kopā vienā lielā, stiprā, skaistā atslēgā. Jaunā atslēga taps visas dienas laikā, un plānots, ka tā būs gatava vakarpusē un tiks parādīta rīdziniekiem speciāli veidota uzveduma "Leģenda par Rīgas atslēgu" laikā ap plkst.22.

Šodien Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs piedāvās pasākumu "Rīgas gadsimtu stāsti: Fakti, leģendas, deja un mūzika", bet no plkst.12 Rātslaukumā notiks jauniešu pūtēju orķestra "Auseklītis" koncerts un defile programma "Rīga dimd".

Vērmanes dārzā notiks Rīgas otrais folkfestivāls "Pašā Rīgas viducī", kas vienkopus pulcinās dziesmu, dzejas un mākslas meistarus no Rīgas un visas Latvijas.

Plkst.16 Svētā Pētera baznīcā sāksies Tallinas Nommes mūzikas skolas jauniešu simfoniskā orķestra koncerts.

Savukārt Rīgas pilsētas kanālā tiks rīkotas airēšanas sacensības, kurās varēs piedalīties ikviens, kurš vēlas, - gan Rīgas pilsētas iedzīvotāji, gan tās viesi.

Uz AB dambja notiks radošā smilšu skulptūru parka "Magic Sand Riga 2011" rīkotās smilšu meistardarbnīcas "Meistari un stiķi". Meistardarbnīcās no plkst.10 līdz 20 profesionālu smilšu tēlnieku un meistaru vadībā jebkurš interesents, kuru aizrauj radīšanas spēle, tiks aicināts veidot savu smilšu meistardarbu jeb meistarstiķi. Savukārt Jāņa ielā 6 no plkst.14 līdz 16 darbosies trīs radošās darbnīcas - filcēšana, māla veidošana un rokdarbi. Pedagogu vadībā bērni varēs veidot savu mākslas darbu līdzņemšanai. Paralēli radošajām nodarbībām mūzikas skolotāja ar latviešu mūzikas instrumentiem un dažādiem skanošiem atribūtiem, spēlējot vijoli, radīs jautrību un aktīvu rosību radošo darbnīcu atrašanās vietā, papildus piesaistot apmeklētāju uzmanību.

Pilsētā notiks arī citi pasākumi. Plašāk ar Rīgas svētku pasākumu programmu var iepazīties mājaslapā "www.rigassvetki.lv", kur informācija pieejama arī angļu un krievu valodā.

Rīgas 810.jubilejas svinības noslēgsies plkst.22.30 ar krāšņu uguņošanu.

Šodien pilsētas svētku svinētājiem brauciens pilsētas sabiedriskajā transportā būs bez maksas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas