Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

RS lūgs pašvaldībai 2,1 miljonu latu, lai segtu degvielas sadārdzinājumu un nevajadzētu celt cenas

Pašvaldības SIA _Rīgas satiksme (RS) _aprēķinājusi, ka degvielas cenu kāpuma dēļ 2011.gadā kopumā izdevumi palielināsies par 2,1 miljonu latu. Lai nenāktos samazināt reisu skaitu vai palielināt biļešu cenas, uzņēmums gatavojas šodien nosūtīt Rīgas domei vēstuli, lūdzot piešķirt papildu dotāciju.

Kā pastāstīja RS preses sekretārs Viktors Zaķis, uzņēmumā veikta izpēte, lai aprēķinātu zaudējumus, kādus rada degvielas cenu kāpums. Speciālisti norāda, ka kopš gada sākuma degvielas cena augusi par 20% un sagaidāms, ka tā turpinās palielināties.

Lai līdz gada beigām spētu nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumus esošajā apjomā, nesamazinot reisu skaitu un nepalielinot braukšanas tarifus, RS budžetā šā gada laikā nepieciešams papildus vismaz 2,1 miljons latu.

Uzņēmums cer, ka biļešu cenas celt nenāksies, jo Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) iepriekš esot uzsvēris, ka pakalpojuma samazināšana vai braukšanas maksas celšana nav pieļaujama, tāpēc pašvaldība, visticamāk, piešķirs papildu dotācijas.

Jau ziņots, ka, lemjot par Rīgas pilsētas 2011.gada budžetu, sabiedriskajam transportam dotācijas palielinātas par 2,5 miljoniem latu, kopumā paredzot 47,5 miljonus latu, kas saistīts ar braukšanas maksas atlaidēm. Valsts budžeta mērķdotācija pasažieru regulārajiem pārvadājumiem budžetā plānota 3,5 miljoni latu, un kopā programmai tā ir 51 miljons latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas