Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

RS turpinās sadarbību ar apsardzes darbiniekiem biļešu kontroles veikšanā

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) arī turpmāk sadarbosies ar apsardzes firmas Koblenz darbiniekiem, veicot biļešu kontroli sabiedriskajā transportā, aģentūrai LETA pastāstīja RS pārstāvis Viktors Zaķis. 

Viņš sacīja, ka sadarbība ar Koblenz, spriežot pēc pirmā mēneša rezultātiem, izvērtusies pozitīva, mīkstinājusi arī vairāku "asumu varbūtību", tādējādi nodrošinot labvēlīgāku darba vidi RS darbiniekiem. 

Konkrēts sadarbības termiņš vēl nav zināms. "Martā noteikti, skatīsimies pēc situācijas," skaidroja Zaķis.

Cik RS izmaksājuši Koblenz pakalpojumi pirmajā mēnesī, vēl neesot aprēķināts. 

LETA jau ziņoja, ka, veicot biļešu kontroli sabiedriskajā transportā, RS ikdienā piesaista 15-30 apsardzes firmas Koblenz darbinieku, par katru no viņiem uzņēmumam maksājot 6,90 eiro stundā, aģentūrai LETA pastāstīja RS vadītājs Leons Bemhens. 

Bemhens skaidroja, ka piesaistīt Koblenz apsardzes darbiniekus nolemts pēc vairākkārtīgām pasažieru aptaujām. Pasažieri sūdzējušies par nekārtībām transportā, tāpat nereti tikusi apdraudēta RS kontrolieru drošība. Bemhens arī pastāstīja, ka RS maksimāli izmanto uzņēmumam pieejamos Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) resursus, ar ko nav bijis pietiekami kārtības nodrošināšanai transportā. 

Pēc Bemhena vārdiem, Koblenz darbinieku pienākumi ir nodrošināt normatīvajiem aktiem atbilstošu sabiedriskā transporta lietošanas kārtību, kā arī drošību kontrolieriem. Šie apsardzes darbinieki esot apmācīti, kā rīkoties dažādās nepatīkamās un bīstamās situācijās, un tādos gadījumos viņi operatīvi var sazināties ar RPP, lai izsauktu papildspēkus, kā arī nodrošināt likumpārkāpēja aizturēšanu vai izraidīšanu no transportlīdzekļa. "Cilvēkiem nav jāsamierinās ar neērtībām, tās var būt atsevišķu personu apģērbs, izskats, smakas, uzvedība," skaidroja RS vadītājs. Reidi kopā ar apsardzes darbiniekiem kalpojot arī, lai preventīvi samazinātu vandalisma riskus. 

RS sadarbība ar apsardzes firmu par apsardzes darbinieku palīdzēšanu kontrolieriem, kad tie veic savus darba pienākumus, tika sākta šī gada februāra sākumā kā pilotprojekts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas