Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Šlesers domē balsojis par atvieglojumu piešķiršanu, iespējams, sev piederošam uzņēmumam

Pērn vēl būdams Rīgas domes deputāts un vicemērs, partijas LPP/LC līderis Ainārs Šlesers balsojis par atvieglojumu piešķiršanu uzņēmumam SIA Zaķusala Estates, kurā viņam, kā pieļauj izmeklētāji, iespējams, pieder kapitāldaļas, tādējādi nokļūstot interešu konfliktā, aģentūrai LETA pastāstīja Vienotības Rīgas domes frakcijas deputāts Olafs Pulks.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, SIA Zaķusala Estates 2005.gadā uz 49 gadiem no Rīgas domes iznomāja 12,6 hektāru lielu platību Zaķusalā un 2007.gadā pašvaldība atļāva realizēt vērienīgu apbūves projektu.

Pēc tam kompānija vēlējās iznomāto zemi privatizēt, tomēr, mainoties ekonomiskajai situācijai un samazinoties zemes tirgus vērtībai, izvēlējās zemi atsavināt, jo tas būtu izdevīgāk. 2009.gada jūnijā Rīgas dome piekrita zemes atsavināšanai, kā arī piekrita būvniecības pabeigšanas termiņu pagarināt līdz 2020.gadam. Šajā laikā Šlesers vēl nebija Rīgas domes deputāts.

Kā liecina pašvaldības lēmumu arhīvs, pēc Šlesera kļūšanas par deputātu 2010.gada 6.jūlijā Rīgas dome skatījusi 212 jautājumus, starp kuriem iekļauts un pieņemts lēmumprojekts ar nezinātājiem neko neizsakošu nosaukumu Par grozījumiem Rīgas domes 16.06.2009. lēmumā Nr.5432, Rīgas domes 16.06.2009. lēmumā Nr.5433 un Rīgas domes 16.06.2009. lēmumā Nr.5434.

Ar šo lēmumu Rīgas dome piekritusi no līguma vispār izslēgt noteikumus, kas apgrūtina zemesgabalu izmantošanu - piemēram, par būvniecības termiņiem, zemesgabalu sadali, nepieciešamo infrastruktūru. Savukārt Zaķusala Estate par to apņēmusies trīs mēnešu laikā samaksāt visu atlikušo zemesgabalu pirkuma summu, kas kopā ir 1,3 miljoni latu.

Rīgas domes sēdes protokols liecina, ka Šlesers pozitīvi balsojis par šo lēmumprojektu.

Pirms kāda laika parādījās neoficiāla informācija, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā esošie materiāli saturot ziņas par to, ka Šleseram slēpti pieder kapitāldaļas daudzos uzņēmumos, tostarp arī SIA Zaķusala Estates.

Portāla pietiek.com publiskotajās viesnīcā Rīdzene noklausītajās sarunās Šlesers uzņēmējam Ivo Zonnem stāstījis, ka viņam slēpti daļēji pieder 50% SIA Zaķusalas Estates, kuras oficiālie īpašnieki vienādās daļās ir Norvēģijas kompānija Tritan group un SIA Merks. Caur to Šleseram daļēji piederot 12 hektāri zemes Zaķusalā.

Savukārt sarunās ar uzņēmēju Viesturu Koziolu, kuram iepriekš oficiāli piederējušas dažāda lieluma daļas minētajā uzņēmumā, Šlesers, piemēram, interesējies, par kādu summu varētu izpirkt kompānijai Merks piederošās daļas.

Tāpat Šlesers norādījis, ka Zaķusalā īpašums esot ar "visām atļaujām" un ka esot likvidēti dažādi šķēršļi: "Tur ir noņemti visi, kā saka, tie kauliņi: ceļš, piebraukšanas, nu, tādas, kas ir, kas reāli ir". Tāpat uzņēmēji spriež, vai Zaķusalu būtu labāk pārdot vai attīstīt, kā arī tiek runāts par dažādām shēmām projekta attīstīšanā un investoru piesaistē.

Šlesers Rīgas domē tika ievēlēts 2009.gada vasarā no LPP/LC saraksta un kļuva par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku jeb vicemēru, kā arī Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju. 2010.gada rudenī Šleseru ievēlēja Saeimā un viņam minētie amati bija jāatstāj.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas