Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Mēness aptieka un Latvijas Inovatīvās medicīnas fonds dod jaunu elpu Sirds dobei pie Latvijas Kardioloģijas centra

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PKUS) dārzā pie Latvijas Kardioloģijas centra “Mēness aptieka” un Latvijas Inovatīvās medicīnas fonds devuši jaunu elpu pacientu un mediķu gadu gaitā iemīļotajai Sirds dobei, to bagātinot ar jauniem ziediem.

“Ir nepieciešamas ne tikai jaunas un ērtas telpas operācijām, pacientu ārstēšanai un atlabšanai, bet arī iedvesmojoša vide ārpus tām. Šobrīd Stradiņa slimnīcas dārzi burtiski atdzimst un tas ir tikai sākums,” saka Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs, profesors Andrejs Ērglis.

Pēc Sirds dobes atjaunošanas pie tās tikās Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs profesors Andrejs Ērglis, “Mēness aptieku” pārstāvēja “AB City” stratēģiskās un veselības politikas direktore Kristīne Jučkoviča un “Mēness aptiekas” pārdošanas, mārketinga un klientu attiecību vadītāja, valdes locekle Evita Jurjāne-Nelsone.

“Turpinot aktualizēt vides nozīmi veselībai, “Mēness aptieka” šovasar īpaši iepriecina PKUS Latvijas Kardioloģijas centra pacientus un mediķus, palīdzot Sirds dobei dot jaunu elpu, lai tā koši krāšņotu ceļu pacientu, radinieku un ārstu ikdienas gaitām. Esam pārliecināti, ka skaista vide dziedē un iedvesmo! Īpašs paldies slimnīcas dārzniekam Teo Ralfam Jēkabsonam par atbalstu Sirds dobes uzturēšanā ikdienā. Turklāt viņa izpratne par skaistas un sakārtotas vides nozīmi redzama un jūtama visā slimnīcas teritorijā, kas atrodas vienā no Rīgas zaļākajām apkaimēm – Āgenskalnā. Iestādot jaunus ziedus slimnīcas Sirds dobē, Latvijas Inovatīvās medicīnas fonds un “Mēness aptieka” novēl sirds prieku un veselību Stradiņa slimnīcas pacientiem, viesiem un darbiniekiem!” stāsta Evita Jurjāne-Nelsone.

Rūpēs par sirds veselību “Mēness aptieka” ik gadu jūnijā aktualizē nozīmīgus jautājumus par sirds-asinsvadu slimībām un to profilaksi, veic sabiedrības viedokļu aptaujas un sadarbībā ar ārstiem un pacientu organizāciju aicina plašāk izmantot profilakses iespējas, kā arī izvirza diskusijai nozīmīgas tēmas par sirds veselību. Šogad akcentēta Latvijā mazāk skarta, bet pētījumos pasaulē jau aktualizēta tēma – netradicionālie riska faktori veselībai, izceļot vides faktorus.

Jau vēstīts, ka “Mēness aptiekas” pieaicinātie eksperti publiskā diskusijā “Vides kods veselībai. Atbrīvo sirdi!” analizēja aptaujas rezultātus par Latvijas iedzīvotāju izpratni, apzinoties dažādus sirds veselību ietekmējošus faktorus, vedinot secināt, cik būtiska ir vide, kādā dzīvojam. Tāpat, lai labāk izprastu ārstnieciskos procesus pacientiem ar sirds-asinsvadu slimībām sniedzot tik nepieciešamo farmaceitisko aprūpi, “Mēness aptiekas” farmaceiti, kuri ikdienā daudz konsultē tieši par receptēs izrakstītajiem medikamentiem, jūnijā tikās ar Latvijas Kardioloģijas centra speciālistiem un tālākizglītības dienas ietvaros klātienē vēroja mūsdienīgas sirds un asinsvadu operācijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas