Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Positivus festivālu šogad apmeklējuši vairāk nekā 25 tūkstoši

Positivus festivālu šogad apmeklējuši vairāk nekā 25 tūkstoši cilvēku, ieskaitot viesus no citām Baltijas valstīm, Skandināvijas, Vācijas, lielbritānijas, Itālijas, Nīderlandes un citām valstīm, portālu Diena.lv informēja Positivus pārstāve Linda Igolniece.Trīs dienu laikā uz astoņām Positivus skatuvēm uzstājās vairāk nekā 100 mākslinieku, tostarp tādi pasaulē atzīti mūziķi kā Kraftwerk, The Kooks, Elija Goldinga, King Charles, Elbow, Future Islands, Bastille, Temples, The 1975 un daudzi citi.

Kaut gan festivāla oficiālā programma norisinājās trīs dienu garumā no piektdienas līdz svētdienai, vairāki tūkstoši apmeklētāji uz Salacgrīvu devās jau ceturtdien.Piektdienas programmu uz galvenās skatuves ar ļoti enerģisku šovu sāka islandieši FM Belfast, pamatīgi iekustinot gana kuplo apmeklētāju pūli. Arī turpmāk tādi izpildītāji kā Cherub, You Me At Six, Phantogram, Future Islands un daudzi citi piedāvāja viens par otru enerģiskākus šovus. Vakara galvenais notikums bija britu rokgrupas Elbow sniegums, aizkustinot atnākušos.Festivāla otrās dienas biļetes tika pilnībā izpārdotas, un tās programmas augstākais punkts izrādījās leģendāro elektroniskās mūzikas pionieru Kraftwerk šovs divu stundu garumā. Tāpat ļoti plašu publikas atzinību izpelnījās arī iepriekš spēlējušie Elija Goldinga un King Charles. Ļoti gaidīta bija arī ziemeļīru And So I Watch You From Afar atgriešanās festivālā pēc četru gadu pauzes. Positivus trešajā dienā viens pēc otra ar lieliskiem priekšnesumiem apmeklētājus priecēja AlunaGeorge, The 1975, Chet Faker, Bastille,_ Temples _un, protams, The Kooks. Tieši ar The Kooks nemirstīgo hītu Naive arī izskanēja šī gada festivāla galvenā programma, noslēdzot trīs dienu muzikālo maratonu Salacgrīvā.Izdzīvot festivāla spilgtākos mirkļus vai arī pirmo reizi redzēt to, ko sanāca palaist garām, līdz pat 31. augustam iespējams Lattelecom televīzijas platformās (Interaktīvā TV, Virszemes TV un interneta TV), kurās būs pieejams Positivus TV kanāls, kas 24 stundas diennaktī būs pārraidīs interesantākos sižetus no Salacgrīvas.Arī 2015. gadā Positivus festivāls norisināsies trīs dienu garumā. Biļešu tirdzniecība uz nākamā gada festivālu sāksies jau drīzumā.

Tikmēr Positivus festivāls, neraugoties uz apmeklētāju kuplo skaitu, no sabiedriskās kārtības un drošības viedokļa aizvadīts mierīgi, portālu Diena.lv informēja Valsts policijā. Kopumā pasākuma norises laikā policijā reģistrēti 53 notikumi

"Policija šajā pasākumā sabiedrisko kārtību nodrošina jau astoto gadu, un jāsecina, ka tā norise kļūst aizvien kulturālāka un mierīgāka. Neskatoties uz lielo apmeklētāju skaitu, tas aizvadīts bez nopietniem starpgadījumiem," pastāstīja Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko. "Policijas klātbūtne bija nepieciešama vairākos gadījumos – konstatēti pārkāpumi saistībā ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti, krāpšanas gadījums, kā arī fiksēti incidenti, kas izcēlās starp iereibušiem pasākuma apmeklētājiem."

Visvairāk pārkāpumu bijuši saistībā ar nelikumīgu narkotisko un psihotropo vielu apriti – sākti divi kriminālprocesi par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu un 25 personas saņems administratīvo sodu. Tika aizturēti gan Latvijas pilsoņi, gan arī kaimiņvalstu – Igaunijas un Lietuvas pilsoņi.

Četros gadījumos pasākuma apmeklētāji bija pārmēru lietojuši alkoholiskos dzērienus, kā rezultātā bija nepieciešama mediķu palīdzība, bet vēl piecos gadījumos policijas klātbūtne bija nepieciešama incidentos, kas radās starp iereibušiem pasākuma apmeklētājiem.

Jau svētdien vēstīts, ka sākts kriminālprocess arī par krāpšanas gadījumu, kad policijā vērsās kāds vīrietis, kurš turpat Salacgrīvā par 50 eiro no kādas privātpersonas bija iegādājies festivāla biļeti, taču uzrādot to pie ieejas, izrādījās, ka biļete nav derīga.

18.jūlija pēcpusdienā Salacgrīvā reģistrēts arī viens ceļu satiksmes negadījums. Notika divu automašīnu sadursme, taču negadījumā nav cietušo un šoferi sastādījuši saskaņoto paziņojumu. Tikmēr svētdienas rītā Salacgrīvā kāds motorollera vadītājs pie stūres bija sēdies 0,73 promiļu reibumā. Vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Festivāla laikā šogad pirmo gadu policijā darbojās arī Positivus atrasto mantu birojs un cilvēku aktivitāte bija liela – gan nododot citu pazaudētās mantas, gan saņemot savas. "Šo praksi noteikti turpināsi arī nākamos gados, jo pasākuma apmeklētāju aktivitāte tiešām bija liela. Pazaudētās un īpašniekiem atdotās mantas bija dažādas – somiņas, maki, atslēgas, tālruņi," norāda Mitrošenko.

Pasākuma laikā policijas rīcībā nodotās atrastās mantas, kas vēl gaida savus īpašniekus, tuvākajā laikā pilnībā būs aplūkojamas Valsts policijas izveidotajā mājas lapas sadaļā Positivus atrastās mantas un tās varēs saņemt sūtot pieprasījumu uz e-pasta adresi [email protected].

Sabiedrisko kārtību pasākuma laikā nodrošināja vairāk nekā 100 policijas darbinieku, tostarp arī kolēģi no Igaunijas policijas. Dienesta pienākumus palīdzēja pildīt arī Valsts policijas un Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes dienesta suņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas