Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Advokātu disciplinārlietu komisija mēneša laikā pieņems lēmumu pret Gobzemu ierosinātajās disciplinārlietās

Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas Disciplinārlietu komisija mēneša laikā pieņems lēmumu pret advokātu Aldi Gobzemu (KPV LV) ierosinātajās disciplinārlietās.

Ar Disciplinārlietu komisijas priekšsēdētāju Lauri Liepu šovakar aģentūrai LETA neizdevās sazināties, taču vēl pirms komisijas sēdes viņš apliecināja, ka šodienas sēdē netiks pieņemts lēmums, bet tas būs zināms novembrī. Precīzu datumu gan viņš nenosauca.

Latvijas Republikas Advokatūras likumā teikts, ka pēc disciplinārlietas izskatīšanas disciplinārlietu komisija pieņem vienu no šādiem lēmumiem, proti, par disciplinārsoda uzlikšanu advokātam vai par disciplinārlietas izbeigšanu.

Disciplinārlietu komisijai ir tiesības uzlikt dažādus sodus - izteikt piezīmi, izteikt rājienu, noteikt citu prakses vietu vai aizliegt praktizēt noteiktā vietā uz laiku līdz trim gadiem, aizliegt izpildīt advokāta pienākumus uz laiku, ne ilgāku par gadu. Bargākais sods ir izslēgšana no zvērinātu advokātu skaita, taču personu no advokātu skaita izslēdz Latvijas Zvērinātu advokātu padome.

Jau vēstīts, ka Latvijas zvērinātu advokātu padomē ir ierosinātas divas disciplinārlietas pret Gobzemu.

Viena lieta ierosināta pēc ārstes Indras Štelmanes iesnieguma, savukārt otra pēc četriem saņemtiem iesniegumiem. Štelmanes iesniegumā bija norādīts, ka Gobzems esot nekorekti izturējies pret civillietas, kurā Štelmane bija viena no atbildētājiem, dalībniekiem. Piemēram, Gobzems esot atbildētājiem norādījis, ka “[..] informācijas publiskošana ir apzināti ieplānota šā gada septembrī pirms Saeimas vēlēšanām, kas ir priekšvēlēšanu saspringtākais laiks”.

Disciplinārlietu lūdza ierosināt arī nogalinātā maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus ģimene. Bunkus brālis Kristaps Bunkus aģentūrai LETA iepriekš paudis, ka iesniegumā Bunkus ģimene uzskaitījusi desmit konkrētus nogalinātā administratora goda un cieņas aizskāruma gadījumus, kurus veicis Gobzems laikā no šī gada 7.jūnija līdz 10.jūlijam.

Top komentāri

Zovirax
Z
Redzēs, redzēs , kā tur šiem ar konjunktūrismu.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas