Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Aiztur par krāpšanos ar arhitektūras pakalpojumiem

Nedēļas nogalē aizdomās par vismaz divu personu apkrāpšanu aizturēts kāds vīrietis. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētais saņēmis priekšapmaksu par pakalpojumiem, taču tos nav sniedzis un ar pasūtītājiem pēc tam vairs nav kontaktējies. Likumsargiem ir aizdomas, ka aizturētais varētu būt apkrāpis arī citus iedzīvotājus, tāpēc tiek aicināti atsaukties visi cietušie, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai 67070837.

2016. un 2017. gadā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirknī saņemta informācija par diviem analoģiskiem krāpšanas gadījumiem. Policijā bija vērsušies divi cilvēki, kuri ziņoja, ka kļuvuši par krāpšanas upuriem.

Proti, cietušie bija atsaukušies uz interneta portālā ievietotu sludinājumu, kurā kāds vīrietis piedāvāja arhitektūras pakalpojumus personām, kuras plāno veikt remontu un telpu pārplānošanu. Personas, cerot saņemt solītos pakalpojumus, tikās ar sludinājuma ievietotāju, vienojās par tāmi un veica priekšapmaksu. Saņēmis naudu, vīrietis pazuda un vairs nebija sazvanāms. Kopumā abos gadījumos cietušajiem tika nodarīts zaudējums, kas lēšams aptuveni 2000 eiro apmērā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti noskaidroja, ka abos gadījumos noziegumu izdarījis viens un tas pats vīrietis, kurš bija norādījis savu īsto vārdu. Aizdomās turētais ilgu laiku slēpās no policijas, viņa atrašanās vieta nebija zināma.

Beigās tomēr likumsargiem izdevies noskaidrot, kur iespējamais ļaundaris atrodas, un svētdien, 4. februārī, minētā persona aizturēta Rīgā, Imantā. Vīrietis ir dzimis 1979. gadā un jau iepriekš ir sodīts par mantisku noziegumu.

Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 177. panta pirmās daļas – par krāpšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas