Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā bojā gājuši divi cilvēki

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Jūrmalā un Zilupes novadā bojā gājuši divi cilvēki, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Otrdien plkst. 9.12 VUGD steidzās uz Zilupes novadu, kur saskaņa ar sākotnējo informāciju ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva koka dzīvojamā māja pilnā 90 kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā.

Tāpat vakar plkst. 17.26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur dega dārza māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dārza māja 20 kvadrātmetru platībā un kūla 15 kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, zem būves gruvešiem tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā.

Neraugoties uz pavasara iestāšanos, joprojām ir nepieciešams apsildīt mājokļus. VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību, izmantojot apkures ierīces un iekārtas! Piemēram, traģiskajā nelaimes gadījumā Zilupes novadā, krāsns iekurināšanai, iespējams, tika izmantots benzīns, kā rezultātā izcēlās ugunsgrēks.

VUGD norāda, ka joprojām turpina palielināties kūlas ugunsgrēku skaits. Aizvadītajā diennaktī dzēsti 34 kūlas ugunsgrēki. Šogad kopumā saņemti 169 izsaukumi uz pērnās zāles ugunsgrēkiem. Pērn tika novērota tendence, ka līdz ar kūlu nodeg ievērojams skaits ēku un būvju. Arī šogad šī tendence turpinās, piemēram, Daugavpils novada Biķernieku pagastā, kur vakar dega kūla 5 hektāru platībā, nodega arī neapsaimniekota dzīvojamā māja 70 kvadrātmetru platībā. VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 70 izsaukumus – 53 uz ugunsgrēku, tai skaitā 34 kūlas ugunsgrēku, dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas