Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ameriks: Aqua Riga pamatkapitālā tiks ieguldīti 100 tūkstoši no Rīgas ūdens

Rīgas ūdens meitasuzņēmuma SIA Aqua Riga pamatkapitālā tikšot ieguldīti 100 tūkstoši latu no Rīgas ūdens, kā arī papildus ņemts 300 tūkstošus latu liels aizdevums bankā, portālam Diena.lv pastāstīja Rīgas domes (RD) priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Rīgas vicemērs norādīja, ka netiks izmantota no iedzīvotājiem iekasētā nauda par ūdens tarifiem, bet  izmantoti līdzekļi no Rīgas ūdens sniegtajiem "blakus pakalpojumiem" jeb līdzekļiem, kas iegūti  no pašvaldības uzņēmumam piederoša īpašuma.

Tāpat Rīgas vicemērs atzina, ka nākamnedēļ tiks izsludināts konkurss uz Aqua Riga valdes locekļa amata vietu.

Jau vēstīts, ka vairākums RD deputātu nolēma atbalstīt pašvaldības ūdenssaimniecības uzņēmuma Rīgas ūdens ieceri dibināt meitasuzņēmumu Aqua Riga, kas plāno ražot un tirgot pudelēs fasētu ūdeni.

Tāpat vēstīts, ka aptaujātie dzeramā ūdens ražotāji iepriekš pauduši viedokli, ka Rīgas ūdens jaunais dzeramā fasētā ūdens projekts pašreizējās lielās konkurences apstākļos nebūs ne reāls, ne saprātīgs.

Rīgas pašvaldības uzņēmuma Rīgas ūdens plānus iesaistīties fasētā ūdens tirgū kritizējis arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, norādot, ka valstij un pašvaldībām nav nekādas nepieciešamības veidot jaunus uzņēmumus un konkurēt ar privāto sektoru tajos segmentos, kur veiksmīgi funkcionē tirgus un patērētājiem jau patlaban ir pieejams cenas un kvalitātes ziņā daudzpusīgs piedāvājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas