Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Atbalsta Gaujas nacionālā parka individuālos aizsardzības noteikumus

Trešdien valdība akceptēja Gaujas nacionālā parka  individuālos aizsardzības noteikumus, lai arī turpmāk šajā teritorijā saglabātu bioloģisko daudzveidību, aizsargātu dabas vērtības un nodrošinātu kultūrvēsturiskās ainavas saglabāšanu, portālu Diena.lv informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Noteikumu projektu "Gaujas nacionālā parka individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi"  izstrādāja  VARAM. Tas nosaka Gaujas nacionālā parka meža apsaimniekošanas plānu izstrādes un apzīmēšanai dabā lietojamās speciālās informatīvās zīmes, to izveidošanas un lietošanas kārtību, kā arī parka teritorijā esošo dabas pieminekļu aizsardzības prasības.

Tāpat tas precizē parka funkcionālo zonu - dabas rezervāta, daba lieguma, ainavu aizsardzības, kultūrvēsturiskās un neitrālās zonas - robežas. Dabas lieguma zonā plānots iekļaut valsts mežu teritorijas, kas līdz šim atradās kultūrvēsturiskajā zonā. Savukārt lauksaimniecības zemes, kam nav nepieciešami stingri saimnieciskās darbības ierobežojumi, tiks iekļautas ainavu aizsardzības zonā, bet blīvi apbūvētas teritorijas - neitrālajā zonā.

Atbilstoši izstrādātajiem noteikumiem, lai nodrošinātu lašveidīgo zivju sugu aizsardzību, parkā tiks noteikts makšķerēšanas aizliegums no 1.oktobra līdz 31.decembrim.

Kā zināms, Gaujas nacionālais parks ir valsts nozīmes īpaši aizsargājama dabas teritorija, kas izveidota 1973.gadā. Parks atrodas Gaujas senielejā un tās apkārtnē, un tā platība ir 91 786 hektāri. Tas iekļauts Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju sarakstā – Natura 2000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas