Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Atlaistais Dzintaru koncertzāles vadītājs neesot slēdzis līgumu ar mēra lobētu firmu

Pagājušajā nedēļā Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdis Andrejs Kondratjuks (LPP/LC) piedzīvoja atzinības laiku — ceturtdien viņš saņēma Kultūras ministrijas (KM) atzinības rakstu, piektdien Djagiļeva ordeni. Un piektdien viņš arī zaudēja darbu. Pēc "tīrīšanas" pašvaldības kapitālsabiedrībās, kas sākta pēc Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica (Jūrmala — mūsu mājas) stāšanās amatā, darbu zaudējusi visa pašvaldības uzņēmuma valde, taču A.Kondratjuka atcelšanā esot saskatāmas arī politiskās atriebības pazīmes.

A.Kondratjuka, kurš Dzintaru koncertzāli vadīja 10 sezonas, atsaukšanas iemesls esot nepilnības brīvbiļešu dalīšanā uz Daiņa Kalna opermūzikas svētkiem, kur "nav nekādas sistēmas" un par ko koncertzālei izteiktas opermūzikas svētku rīkotāju pretenzijas 20 tūkstošu latu apmērā, stāsta R.Munkevics.

A.Kondratjuks netic R.Munkevica argumentiem un viņa rīcību uzskata par "tīri cilvēcisku atriebību". Viens no iemesliem, kas varētu likt mēram tā rīkoties, ir A.Kondratjuka balsojums iepriekšējā Jūrmalas domes (JD) sasaukuma laikā par R.Munkevica atstādināšanu no domes priekšsēža amata. Tomēr A.Kondratjuks uzsver, ka vairāk viņš pilsētas galvu sadusmojis, neslēdzot līgumu ar SIA Priority par VIP zonas apkalpošanu festivāla Jaunais vilnis laikā. Šo firmu, pēc A.Kondratjuka teiktā, esot lobējis R.Munkevics, tomēr A.Kondratjuks paklausījis Iepirkumu uzraudzības biroja norādei, ka jārīko iepirkuma konkurss. Saskaņā ar Uzņēmumu reģistra datiem šī uzņēmuma valdes locekle ir arī Ginta Kelle, kura ir zināma arī kā SIA Aurum media lielākā īpašniece. Tieši šis uzņēmums pirms vēlēšanām izdeva R.Munkevica partiju slavinošu un viņa oponentus kritizējošu laikrakstu, ar ko R.Munkevics gan jebkādu saistību noliedzis. R.Munkevics, vaicāts, kā viņš var komentēt A.Kondratjuka izteikumus, pēc nelielas klusuma pauzes iesmejas un saka: "Droši vien viņš kaut kādas versijas mēģina pasniegt." Tomēr viņš to nevarot komentēt.

A.Kondratjuka atcelšana rada jautājumu, vai šis gājiens neiedragās JD koalīciju, jo viņa partija LPP/LC arī pārstāvēta koalīcijā. R.Munkevics stāsta, ka šis lēmums esot bijusi koalīcijas vienošanās. Tomēr LPP/LC pārstāvis JD Gatis Truksnis pauž, ka ar viņu neviens nav vienojies un viņš A.Kondratjuka atsaukšanu neatbalsta, jo "tas ir sasteigts lēmums". Viņam neesot pieņemams veids, kādā A.Kondratjuks nomainīts, jo G.Truksnis to esot uzzinājis "pēc fakta". Viņaprāt, steigā veiktā A.Kondratjuka nomaiņa ar 26 gadus veco Jūrmalas mūzikas skolas direktoru Svenu Renemani neesot attaisnojama. Iespēju, ka šī rīcība var sagraut koalīciju (tajā ietilpst 10 no 15 domes deputātiem), G.Truksnis neapstiprina, taču nenoliedz, ka tas nekādā ziņā koalīciju nestiprinot. R.Munkevics precizē, ka tiešām nav vienojies ar G.Truksni, jo viņa domē neesot bijis. Šis jautājums neesot pārrunāts koalīcijas sapulcē, bet gan informēts katrs deputāts atsevišķi. Jūrmalas mēra vietnieks Romualds Ražuks (PS) apstiprina, ka par A.Kondratjuka atsaukšanu bija informēts, un, uzticoties R.Munkevica kā kapitāldaļu turētāja pārstāvja kompetencei, neiebilda. Līdz ar JD deputātes Marinas Vorobjovas (SC) iecelšanu Dzintaru koncertzāles valdē visi domnieki, kuri balsojuši par R.Munkevica iecelšanu mēra amatā, ieguvuši vēl papildu amatus un ienākumu avotus — pārējie kļuvuši par mēra vietniekiem vai komiteju vadītājiem, R.Munkevica partijas biedrs Egmonts Krūmiņš papildus komitejas priekšsēža amatam kļuvis arī par SIA Jūrmalas namsaimnieks vadītāju. Savukārt otra jaunā Dzintaru koncertzāles valdes locekle Diāna Bērza pārstāv koalīcijas partiju Tev, Jūrmalai.

A.Kondratjukam atbalstu izsaka vairāki kultūras darbinieki. Kultūras ministrs Ints Dālderis (TP) Dienai apgalvo, ka A.Kondratjuks esot piemērs, kā jādarbojas labam kultūras institūcijas vadītājam. Viņa laikā Dzintaru koncertzālē bijis pareizs menedžments, jo spēts sabalansēt programmu ar pelnošajiem pasākumiem, kuros iegūtie līdzekļi atvēlēti arī krietni mazāk ienesīgās akadēmiskās mūzikas koncertiem. Savukārt komponists Raimonds Pauls (TP) uzsver, ka Dzintaru koncertzāle pēdējā laikā atguvusi popularitāti, kas savulaik bijusi pilnīgi pazaudēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas