Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ātro kredītu devējs rīko koncertu parādniekiem; Pauls un citi sašutuši

Ar reti izplatītu praksi - koncertu saviem klientiem - klajā nācis ātro kredītu devējs SMScredit.lv, 18. februārī Arēnā Rīga rīkojot koncertu Mīlestība īstajā brīdī. Bažas radījis fakts, ka ielūgumi uz koncertu ir dāvana, veicot aizņēmumu. __

Diena jau iepriekš ir rakstījusi par ātro kredītu nozares augšanu un par cilvēkiem, kas nonākuši finansiālās grūtībās vieglprātīgas aizņemšanās dēļ. Tas nav atturējis cilvēkus no nepārdomātas rīcības - 1. februārī ielūgumi uz koncertu jau bija beigušies, ziņo SMScredit.lv.

Plānots, ka koncertā piedalīsies virkne Latvijā pazīstamu mūziķu, arī Intars Busulis, Aija Andrejeva, grupa Musiqq un Latvijas Radio bigbends ar Maestro Raimondu Paulu pie klavierēm. Taču izskanējušas ziņas, ka mūziķi sākotnēji nav bijuši pilnībā informēti par veidu, kādā cilvēki tiks aicināti uz koncertu. Aicinājums aizņemties radījis neizpratni arī sabiedrībā.

"Man nav nekāda juridiska līguma ar šito lietu," par gaidāmo koncertu sašutis ir Maestro Raimonds Pauls. Viņš norāda, ka sākotnējās sarunās viņam nav minēts, ka cilvēkiem būs jāaizņemas, lai nokļūtu koncertā. Tāpat R. Paulu pārsteigusi ar viņu nesaskaņotā reklāma televīzijā. "Arī to drīkstēja tikai tad, kad tiktu noslēgts līgums," uzsver Maestro. "Es principā jau esmu pateicis, ka es tur nepiedalīšos," neslēpj R. Pauls un norāda, ka viņam žēl, ka tajā visā iesaistīts arī jaunais Latvijas Radio orķestris.

"Man viņi zvanīja, ka [koncerts] būs SMScredit.lv klientiem. Tur nebija uzsvērts, kādi būs šie te klienti, tas jau ir tas jautājums," sazvanīts saka L. Reinika pārstāvis Gatis Kidals.

"Šis koncerts ir viens no mūsu pateicības žestiem klientiem par to, ka viņi izmanto mūsu pakalpojumus," skaidro Toms Jurjevs, a/s 4finance izpilddirektors. Viņš pasākumu salīdzina ar banku sektora piedāvātajiem labumiem par lojalitāti. Vaicāts, pēc kādiem kritērijiem aprēķināta aizņēmuma summa, viņš saka: "Izvilkām tādu vidējo ciparu, lai būtu pietiekami daudz cilvēku, kas var izmantot šo iespēju." To, cik daudz cilvēku šādu iespēju izmantojuši, T. Jurjevs neatklāj.

"Pasākuma rīkotājs producents Niks Volmārs pauž neizpratni par Dienas uzdotajiem jautājumiem un saka, ka uz galda stāvot līgumi ar pilnīgi visiem mūziķiem. Taču, uzzinājis R. Paula viedokli, klusē un atzīst, ka janvārī parakstīti līgumi ar visiem solistiem, patlaban tiekot parakstīts līgums ar Latvijas Radio bigbendu, ar Maestro līgums neesot parakstīts. "Jebkurā gadījumā man ir grūti jebko komentēt," nosaka N. Volmārs.

Vairāk lasi otrdienas Dienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas