Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Augstskolu akreditācija būs jāveic līdz 30.jūnijam

Lēmums par augstskolas vai koledžas studiju virzienu akreditāciju vai atteikums akreditēt būs jāpieņem līdz šī gada 30.jūnijam, paredz Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas izstrādātie grozījumi Augstskolu likumā, portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienestā.

Lēmums par studiju virzienu akreditāciju vai lēmums par atteikumu akreditēt attiecīgu studiju virzienu stāsies spēkā tā pieņemšanas dienā.

Tāpat likuma grozījumi paredz - ja tiks pieņemts lēmums par atteikumu akreditēt kādu studiju virzienu, tam atbilstošās studiju programmas, kuras ir akreditētas un kuru akreditācijas termiņš līdz lēmuma pieņemšanas dienai nebūs beidzies, tiks uzskatītas par akreditētām līdz attiecīgās studiju programmas akreditācijas lapā noteiktajiem termiņiem.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete 8.maija komisijas sēdē norādīja, ka šie likuma grozījumi ne tikai novērsīs apdraudējumu absolventiem saņemt valsts atzītus diplomus par augstākās izglītības iegūšanu, bet arī topošajiem studentiem neradīs šaubas, ka viņu izvēlētā studiju programma ir valsts akreditēta.

Pašlaik radusies situācija, ka lēmumu par sociālo zinātņu, komerczinību, tiesību zinātņu, humanitāro zinātņu, mākslu un izglītības studiju programmu studiju virzienu akreditāciju vai atteikumu akreditēt nevarēs pieņemt pašlaik Augstskolu likumā noteiktajā termiņā - līdz šī gada 1.jūnijam. Tādēļ šie likuma grozījumi nodrošinās Latvijas augstskolu īstenoto studiju virzienu akreditācijas procesa nepārtrauktību, norāda likumprojekta autori.

Par likumprojektu atbildīgā Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūgs mainīt ceturtdienas, 9.maija, Saeimas sēdes darba kartību un iekļaut tajā jautājumu par likumprojektu "Grozījumi Augstskolu likumā". Tāpat atbildīgā komisija lūgs Saeimu pieņemt likumprojektu divos lasījumos kā steidzamu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas