Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Avāriju sērija turpinās - trīs auto sadursme pie Vitrupes; ceļi apledojuši visā Latvijā

Pie Vitrupes trešdienas agrā rītā notikusi trīs automašīnu sadursme, ziņo Latvijas Valsts ceļi.Negadījums noticis autoceļa Rīga-Ainaži 73.kilometrā. Trīs auto sadursmes dēļ šajā vietā neilgu laiku bija pilnībā bloķēta satiksme. Pašlaik tā atjaunota pa vienu kustības joslu.

Latvijas Valsts ceļi brīdina, ka mainīgu laika apstākļu dēļ arī trešdienas rītā visā Latvijā uz valsts autoceļiem ir izveidojušies apgrūtināti braukšanas apstākļi.

Lai arī gaisa temperatūra ir virs nulles, šorīt daudzviet uz galvenajiem un reģionālajiem ceļiem ir izveidojies apledojums, jeb tā sauktais "melnais ledus", kuru ir īpaši grūti pamanīt. Apledojuma dēļ jau ir notikuši vairāki satiksmes negadījumi.

Šorīt plkst. 6.30 bija konstatēts, ka braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos - Ainažu virzienā visa maršruta garumā, Siguldas virzienā no Rīgas līdz Līgatnei, Valmieras virzienā Murjāņiem līdz Braslas tiltam un no Stalbes līdz Strenčiem, Rīgas apkārtnē no Baltezera līdz Saulkalnei un no Salaspils līdz Babītei, Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Lielvārdei, Bauskas virzienā no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas virzienā no Rīgas līdz Jelgavai, Liepājas virzienā no Rīgas līdz Kalnciemam un no Skrundas līdz Liepājai un Ventspils virzienā no Rīgas līdz Strazdei un no Talsiem līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts Ogres, Rīgas, Kuldīgas, Liepājas, Talsu un Ventspils apkaimēs.

Apgrūtināta braukšana ir arī pa mazajiem ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, jo, iestājoties siltākam laikam, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un tie ir ļoti slideni.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 40 Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no četriem rītā, veic slideno posmu kaisīšanu.

Autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgi, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un iemaņas.

Jau vēstīts, ka otrdien nepastāvīgo laikapstākļu dēļ uz ceļiem reģistrēts teju pusotrs simts satiksmes negadījumu, kas līdz dienas beigām noteikti bijis vēl lielāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas