Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Bērni un jaunieši gūst traumas izskrienot uz ceļa priekšā auto

Pagājušajā diennaktī dažādas traumas guvuši bērni un jaunieši, tostarp vairāki bērni guvuši traumas izskrienot uz ielām automašīnu priekšā, kā arī šķērsojot ielu un tiekot aizķerti portālam Diena.lv pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Rīgas reģionā automašīnas aizķērušas septiņus un 15 gadus vecas meitenes, kuras ar galvas traumām un ķermeņa savainojumiem nogādātas slimnīcā. Zemgalē desmit gadus veca meitene guvusi smadzeņus satricinājumu, kad šķērsojot ielu viņu aizķēris auto.

Smagāk cietis kāds 27 gadus vecs vīrietis Vidzemē, kuru pēc notriekšanas ar automašīnu ar smagu galvas traumu un bezsamaņā nogādāja slimnīcā. 

Kāds 14 gadus vecs puisis skolā ar roku izsitis stiklu gūstot nopietnas brūces pirkstos un cīpslu bojājumus. Jaunietis nogādāts pie speciālistiem Rīgā.

Pusaudžu neapdomības dēļ 11 gadus vecs zēns Vidzemē guvis smagu galvas traumu – viņu atpūtas parkā pagrūdis cits pusaudzis un cietušais kritis pa kāpnēm no apmēram 1,5 metru augstuma. 

Latgalē 13 gadus vecam zēnam apakšstilbā iekodusi čūska, kad viņš staigājis pa garu zāli. 

Smadzeņu satricinājumu un sistu brūci galvā guvis kāds četrus gadus vecs zēns Latgalē, pēc tam, kad viņam virsū uzkritis skapis. 

Vītola informēja, ka otrdien bijušas arī vairākas nopietnas darba traumas – Kurzemē kāds 52 gadus vecs vīrietis kritis no aptuveni 3-4 metru augsta jumta. Krītot viņš atsities pret stalažām, zaudējis samaņu un guvis smagu galvas tarumu, iespējami arī sejas kaulu lūzumi. Zemgalē veicot remontdarbus no aptuveni trīs metru augstuma kritis 47 gauds vecs vīrietis. Viņš piezemējies uz betona plāksnēm, guvis kājas lūzumus un galvas smadzeņu satricinājumu. 

Vidzemē rokas un deguna kaula lūzumus, galvas traumu ar brūci un smadzeņu satricinājumu guvis kāds 63 gadus vecs vīrietis sprāgstot katlam, kurā gatavots piķis ceļu remontam. Katls nav darbojies un vīrietis vēlējies to pārbaudīt, bet aparatūra uzsprāgusi.  

Kopumā NMPD izbraucis uz 1142 izsaukumiem, tostarp 222 bijuši saistīti ar traumām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas