Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Braže: Transatlantiskā alianse ir miera, drošības un stabilitātes stūrakmens

Transatlantiskā alianse ir miera, drošības un stabilitātes stūrakmens, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, otrdien, turpinot darba vizīti Ņujorkā, ASV, Latvijas ārlietu ministre atsaucās ASV Valsts sekretāra Entonija Blinkena ielūgumam piedalīties Transatlantiskajās vakariņās. Ministre uzrunā uzsvēra transatlantisko attiecību nozīmi mieram, drošībai un stabilitātei. Braže akcentēja, ka Krievija ir tiešākais un nopietnākais drauds eiroatlantiskās telpas drošībai, un aicināja sabiedrotos vienoties par koordinētu rīcību, lai panāktu agresora visaptverošu iegrožošanu.

"Miers un drošība Eiropā ir iespējama tikai ar Ukrainas uzvaru, tāpēc ir vitāli svarīgi sniegt Ukrainai visu nepieciešamo militāro, humāno un finansiālo atbalstu, vienlaikus vājinot Krievijas spējas turpināt tās agresiju," pauda Braže.

Latvijas ārlietu ministre piedalījās ANO Ģenerālās asamblejas 79.sesijas un Vispārējo debašu atklāšanā. Vispārējo debašu pirmajā dienā uzrunu teica arī Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

ANO Ģenerālās asamblejas Augsta līmeņa nedēļas laikā Latvijas ārlietu ministre tikās ar Tuvalu ārlietu, darba lietu un tirdzniecības ministru Polsonu Panapu, lai parakstītu komunikē par sadarbību starptautiskajās organizācijās, īpaši klimata pārmaiņu un ar tām saistītos valsts suverenitātes un valsts nepārtrauktības jautājumos.

Darba vizītes laikā ārlietu ministrei bija vairākas divpusējas tikšanās - ar Burkinafaso, Belizas, Filipīnu, Kambodžas, Kazahstānas, Trinidadas un Tobago ārlietu ministriem.

ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijas Augsta līmeņa nedēļa Ņujorkā notiek līdz 30.septembrim. Paralēli diskusijām par starptautiskajām aktualitātēm šajā sesijā būtiska uzmanība tiks pievērsta starptautiskos noteikumos balstītās kārtības stiprināšanai.

Latviju Augsta līmeņa nedēļas pasākumos pārstāvēs Valsts prezidents, Latvijas ārlietu ministre un veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas