Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Brīdina par iespējamu krāpšanu, izmantojot Creditreform un Rīgas satiksmes vārdu

Uzņēmums Creditreform brīdina par krāpniecisku e-pastu izsūtīšanu uzņēmuma vārdā par it kā parāda piedziņu uzņēmuma Rīgas satiksme uzdevumā.Šodien daudzi e-pastu lietotāji saņēmuši Creditreform vārdā izsūtītus brīdinājumus par it kā parāda piedziņu uzņēmuma Rīgas satiksme uzdevumā. Abu uzņēmumu pārstāvji uzsver, ka šādus e-pastus nav sūtījuši un brīdina par iespējamu krāpšanu.

Kā novēroja aģentūra LETA, e-pastā, kas izsūtīts no adreses [email protected], teikts: "Atgādinām, ka šodien iestājas Jums dotais parāda apmaksas termiņš lietā par parāda atgūšanu SIA Rīgas Satiksme uzdevumā Nr 20147822. Ja parāds vēl nav apmaksāts, lūdzam to nekavējoties izdarīt." Citās vēstulēs teikts: ''Labdien, Informēju, ka pret Jums ir sagatavots pieteikums tiesā (par parādu piedziņu). Lūdzam veikt parāda atmaksu līdz vēstulē norādītajam termiņam. Pretējā gadījumā tiks nosūtīts pieteikums tiesai par saistību piespiedu izpildi.''E-pastā arī norādīta interneta saite, kurā it kā var aplūkot informāciju par parādu.Kā aģentūru LETA informēja Creditreform sadarbības partneru SIA Crefo Rating e-projektu menedžeris Andrejs Proskurins, līdz šim apzinātas mēstules Creditreform vārdā parakstītas Ineses Melderes un Gitas Eihmanes vārdā, kuras nav Creditreform darbinieces.Creditreform aicina nevērt vaļā šādas saites ar domenu creditreforem.su par pirmstiesas brīdinājumu vai lietu, jo atverot to, ierīce var tikt inficēta ar vīrusu.Ņemot vērā, ka e-pastos ir norādīti paaugstinātas maksas telefonu numuri, Creditrefor" aicina kontaktiem ar uzņēmumu izmantot tikai tā mājaslapā norādītos tālruņus un e-pastus.Arī Rīgas satiksme ir informēta par šādām viltus mēstulēm, kurās izmantots uzņēmuma vārds, aģentūrai LETA apliecināja Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis. Viņš uzsver, ka Rīgas satiksme nav devusi šādus uzdevumus, tādēļ nav izslēgts, ka e-pasti izsūtīti krāpnieciskos nolūkos.Kā informē Proskurins, par šo gadījumu informēti arī Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas cert.lv darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas