Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Čakša: Pirmo reizi likumā būs definēts veselības nozares finansējuma pieaugums

Pirmo reizi Latvijā likumā būs definēts veselības aprūpes nozares finansējuma un mediķu atalgojuma pieaugums, ceturtdien pēc Veselības aprūpes stratēģiskās padomes sēdes žurnālistiem teica veselības ministre Anda Čakša.

Viņa norādīja, ka šādu atzinumu ceturtdien izteikuši sadarbības partneri. Topošajā Veselības aprūpes finansēšanas likumā tiks iekļauts, ka 2020.gada veselības budžets sasniedz 4% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kā arī finansējuma pieaugums mediķu atalgojuma sadaļā.

Pēc ministres teiktā, lielākā diskusija sēdē bija par to, kādā veidā funkcionēs Nacionālais veselības dienests (NVD), kā notiek tarifu aprēķināšana un kā NVD padomi padarīt pietiekami neatkarīgu, lai finansējuma sadale notiktu pēc iespējas taisnīgāk.

Čakša ceturtdienas Stratēģiskās padomes sēdi vērtē kā konstruktīvu, turklāt esot redzams, ka likuma izstrāde virzās uz priekšu.

Ministre arī uzsvēra, ka neviena ārstniecības persona nebūs kā sistēmas "dispičers", jo to, vai cilvēks ir nodokļu maksātājs vai nemaksātājs varēs redzēt e-veselības sistēmā.

Vienlaikus ministre norādīja, ka patlaban iecerēts, ka tiks nodalīti nodokļu maksātāji no nemaksātājiem, tomēr sarežģītākais un vēl neatrisinātais jautājums ir - kā nodokļu nemaksātājs nonāks sistēmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas