Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Caunes skandalozā malumedību lieta atdota policijai

Vairāk nekā gadu pēc pērnā gada sākumā Platones pagastā notikušajām skandalozajām malumedībām, saistībā ar kurām figurē arī Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes vārds, lietas izmeklēšana vēl vairāk sāk atgādināt kriminālcirku - lieta atgriezta Valsts policijai (VP) un to joprojām klāj noslēpumainības plīvurs, ziņo portāls jelgavniekiem.lv.

Pērn nogalē lieta nodota uzraugošajam prokuroram pārbaudes veikšanai. Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne pirms dažām dienām sūtītajā informācijā apliecina, ka lieta atkal nodota VP ar prokurora norādījumiem, proti - policijai jāturpina izmeklēšana.

Tomēr ne to, cik tālu pavirzījusies lietas izmeklēšana, kad lietu varētu nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, ne arī jebkādu citu informāciju policija nesniedz.

"Lieta atrodas pie izmeklētājas VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļā. Notiek pirmstiesas izmeklēšana. Tuvāku informāciju šobrīd nesniedzam," teikts VP Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas vecākās inspektores Diānas Purviņas sagatavotajā atbildē.

Sabiedrībā plašu ažiotāžu izraisījušo malumedību lietā gumijas stiepšana ir visai ierasta – dažas dienas pēc malumedībām lietā tika nozīmētas vairākas ekspertīzes, taču rezultāti tika saņemti vien pērnajā decembrī. Valsts policijā to skaidroja ar ekspertu milzīgo slodzi un pieticīgajiem resursiem. Zīmīgi, ka pats Z.Caune divas reizes pieķerts apmeklējam nelikumīgi nomedīto meža dzīvnieku ekspertīžu veikšanas vietu Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Pēc tam gan amatpersona aizbildinājās, ka turp devusies runāt par klaiņojošu suņu problēmām Jelgavas novadā.

Portāls piebilst, ka lietas ietvaros līdz šim neviena persona nav aizturēta, nevienai nav piemērots arī aizdomās turamā statuss un līdz ar to nav piemēroti arī nekādi drošības līdzekļi.

Kā iepriekš ziņots, pagājušā gada februārī Jelgavas novada Platones pagastā notikušas malumedības, kurās, iespējams, piedalījušies Z.Caune un Ropažu mežniecības mežzinis Jānis Ozoliņš, kuram, pēc vairāku liecinieku teiktā, līdzi bijis pusautomātiskais medību ierocis. Abi pārvietojās uz sniega motocikla un viņus aizturēja vietējie mednieki.

Mednieku pūles un pilsonisko stāju tūlīt pēc notikušā gan nenovērtēja uz notikuma vietu atbraukušais policijas darbinieks, kurš tā vietā, lai aizturētās personas ar visu ieroci nogādātu policijas iecirknī, ļāva tām doties mājās. Vēlāk likumsargs par šādu nolaidību izpelnījās rājienu, tomēr «grēkāža uzplečos» vārds no sabiedrības joprojām tiek slēpts.

Savukārt Z.Caune pēc notikušā kategoriski noliedza, ka uz motocikla bijis ierocis (esot vests slotaskāts), paliekot pie sava arī pēc tam, kad atklātībā nonāca kāda liecinieka ar mobilo telefonu uzņemts video, kurā redzams, ka novada šefa līdzbraucējam uz sniega motocikla atrodas pielādēts medību ierocis.
Tiesa, četras dienas pēc notikušā politiķis novada deputātiem aiz slēgtām durvīm atzinies melos un paudis nožēlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas