Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ceļu apsaimniekotāji: Pirmais sniegs satiksmi būtiski neapgrūtina

Naktī uz piektdienu Latviju pārklājis sniegs, un vairāki Rīgas iedzīvotāji portālam Diena.lv atzina, ka līdz ar to nokļūšana darbā piektdienas rītā prasījusi krietni vairāk laikā kā ierasts, arī sabiedriskais transports bijis jāgaida ilgāk. Ceļu apsaimniekotāji - gan Latvijas Valsts ceļi (LVC), gan Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments - gan uzsver, ka šoreiz sniegs satiksmi neesot būtiski iespaidojis.

LVC pārstāvis Lauris Vilnītis zināja stāstīt, ka pirmie valsts autoceļu tīrīšanas un apstrādes darbi sākti īsi pēc pusnakts, un piektdien no rīta kopumā darbos iesaistītas 173 ziemas dienesta tehnikas vienības. Brauktuves tiek gan attīrītas no sniega, gan apstrādātas ar pretapledojuma materiālu.

Jau vēstīts, ka no rīta Latvijas Valsts ceļi brīdināja par apledojumu, kas var radīt draudus satiksmei, tomēr vēlāk Vilnītis portālam Diena.lv norādīja, ka satiksme uz galvenajiem valsts ceļiem šobrīd vairs nav būtiski apgrūtināta un, lai gan daži ceļa posmi, iespējams, ir apledojuši, tam nevajadzētu radīt būtiskas problēmas autovadītājiem. Tikmēr Valsts policija vēl nevarēja komentēt, vai pirmais sniegs ir ietekmējis satiksmes drošību.

Savukārt RD Satiksmes departaments ziņoja, ka ceturtdien no plkst. 20 uzsākta ielu, tiltu un satiksmes pārvadu preventīva apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Darbi turpinās arī piektdien. Pēc domes pārstāvju vārdiem arī sabiedriskais transports kursē, iekļaujoties kopējā satiksmes plūsmā.

Aģentūra LETA informē, ka snigšana turpināsies visu dienu un nepārstās snigt arī naktī uz sestdienu. Turpinoties ilgstošai snigšanai, sniega segas biezums vietām var sasniegt 6-10 centimetrus.

Rīgā piektdien laikā no plkst. 10 līdz 13 sniega segas biezums var pieaugt līdz 6-7 centimetriem, bet snigšana mitēsies vakarā. Nokrišņu zona pakāpeniski virzīsies uz austrumiem, ziemeļaustrumiem.

Sinoptiķi brīdina, ka snigšanas laikā vietām var pasliktināties redzamība, kā arī ceļi var būt slideni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas