Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ceturtdien atklāts 181 Covid-19 gadījums un reģistrēti divi mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā konstatēts 181 jauns inficēšanās ar Covid-19 gadījums un saņemti divi ziņojumi par ar šo slimību saistītiem nāves gadījumiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Saslimstības ar Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs diennakts laikā ir pieaudzis no 98,9 līdz 101,7 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Iepriekš šis rādītājs bija virs 100 gadījumiem 21.jūnijā, kad tas bija 103,6.

Abi no aizvadītajā diennaktī mirušajiem bijuši vecumā no 70 līdz 79 gadiem.

No pēdējo 24 stundu laikā atklātajiem gadījumiem 155 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, bet 26 - vakcinēti.

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 33 416 Covid-19 izmeklējumi, kas ir līdz šim lielākais diennaktī veikto testu skaits, un pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 0,5%. Līdz šim diennaktī veikto testu rekords datēts 8.aprīlī, kad veikti 24 155 testi.

Latvijā līdz šim Covid-19 laboratoriski apstiprināts kopumā 141 867 cilvēkiem, bet miruši 2573 ar šo slimību sasirgušie.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka pēdējo 14 dienu laikā kopumā inficējušies 1926 cilvēki, bet pārējie tiek uzskatīti par slimību pārslimojušiem.

Šonedēļ Latvijā sākta skolēnu masveida testēšana pret Covid-19 pirms mācību gada sākuma. Iepriekš veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) brīdināja, ka, sākot testēt visus skolēnus, Covid-19 saslimstības rādītāji valstī noteikti pieaugs.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", 14 dienu kumulatīvajam Covid-19 gadījumu skaitam uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedzot 100 un sasniedzot 120, tiks ieviestas jaunas epidemioloģiskās drošības prasības.

Šīs nedēļas laikā kumulatīvais rādītājs ir pakāpies no 85,8 svētdien līdz 101,7 gadījumiem ceturtdien, līdz ar to paredzams, ka tuvākajā laikā rādītājs varētu pieaugt līdz 120 gadījumiem.

Atbilstoši attiecīgajos Ministru kabineta noteikumos minētajam, divu nedēļu kumulatīvajai saslimstībai pārsniedzot 120 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, plānots noteikt, ka iekštelpās varēs pulcēties ne vairāk kā 20 personas, bet ārtelpās - ne vairāk kā 50 personas, tajā skaitā privātos pasākumos (ja nav noteikti citi ierobežojumi), bērēs, kristībās, psiholoģiskās palīdzības grupās, gājienos un piketos (neskaitot personas, kas tieši saistītas ar norises nodrošināšanu), pie ģimenes vai dzimtas kapavietām.

Savukārt sporta audzēkņu treniņos, amatieru sporta kolektīvu nodarbībās, tajā skaitā publiskas lietošanas peldbaseinos, vienlaikus varēs atrasties ne vairāk par 20 personām grupā, vienai personai nodrošinot ne mazāk kā 15 kvadrātmetrus no pieejamās platības, publiskas lietošanas peldbaseinos - desmit kvadrātmetrus no ūdens virsmas platības, bet peldētapmācības peldbaseinos vienam peldētapmācības programmas audzēknim - ne mazāk kā seši kvadrātmetri no ūdens virsmas platības.

Bibliotēkās, arhīvu lasītavās un tamlīdzīgos objektos vienai personai būs jānodrošina ne mazāk kā desmit kvadrātmetri no pieejamās telpas platības, un vienā telpā vienlaikus varēs atrasties ne vairāk kā 30 personas.

Nometnēs vienā grupā varēs atrasties ne vairāk kā 30 personas, ja tiek nodrošināta nometnes darbinieku un dalībnieku testēšana un šo grupu dalībnieki nometnes darbības laikā nesatiekas.

Plašsaziņas līdzekļu raidījumos, nelietojot mutes un deguna aizsegus, varēs piedalīties 30 dalībnieki vai vairāk, ja vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā desmit kvadrātmetri no telpas platības.

Savukārt sabiedriskajā ēdināšanā noteikumi paredz, ka pie viena galdiņa būtu atļauts atrasties ne vairāk nekā desmit pilngadīgām personām, neskaitot nepilngadīgus bērnus, bet kopumā ne vairāk kā 20 personas. Ārtelpās pie viena galdiņa varēs atrasties ne vairāk kā 20 pilngadīgas personas, neskaitot nepilngadīgus bērnus, bet kopumā vairāk kā 30 personas.

Saskaņā ar noteikumiem, kultūrvietās un reliģiskās darbības veikšanas vietās iekštelpās katram apmeklētājam būs jānodrošina ne mazāk kā desmit kvadrātmetri no pasākuma norisei vai pakalpojuma sniegšanai paredzētās platības. Tas pats attieksies arī uz individuālo pakalpojumu - skaistumkopšanas, labsajūtas, foto, psihologa un citu - sniegšanas vietām, kur vienam apmeklētājam būs jānodrošina ne mazāk kā desmit kvadrātmetri no pakalpojuma sniegšanai paredzētās platības.

Tirdzniecības vietās iekštelpās būs jānodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetri no kopējās tirdzniecības zāles platības, bet ārtelpās - pietiekama pakalpojuma sniegšanas vietas platība, lai pakalpojuma sniedzēji un saņēmēji brīvi varētu ievērot divu metru distanci un tiktu novērsta cilvēku drūzmēšanās.

Tāpat arī izklaides atrakciju norises vietās ārtelpās, kultūrvietās ārtelpās, dabas takās un reliģiskās darbības veikšanas vietās ārtelpās būs jānodrošina pietiekama pakalpojuma sniegšanas vietas vai reliģiskās darbības veikšanas vietas platība, lai pakalpojuma sniedzēji un saņēmēji brīvi varētu ievērot divu metru distanci un tiktu novērsta cilvēku drūzmēšanās;

Pie noteiktām prasībām joprojām būs atļauts organizēt tirdzniecības izstādes iekštelpās, un iekštelpās varēs atrasties ne vairāk kā 500 personas, bet ārtelpās - ne vairāk kā 1000 personas.

Sporta sacensībās ārtelpās vienlaikus varēs atrasties ne vairāk kā 500 personas, savukārt sporta sacensības ārtelpās aizvien drīkstēs organizēt jebkura persona, un tajās drīkst piedalīties arī bērni, kas jaunāki par septiņiem gadiem.

(Ziņa papildināta pēc 9.rindkopas.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas