Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Darba grupa sniegs ziņojumu par situāciju Latvijas Nacionālajā operā

Piektdien, 30.decembrī plkst. 14 Kultūras ministrijā notiks preses brīfings, kurā mediji tiks iepazīstināti ar darba grupas ziņojumu, tās secinājumiem un informēti par tālāko rīcību Latvijas Nacionālās operas jautājumā.Preses konferencē piedalīsies kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, Kultūras ministrijas Valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Uldis Lielpēters un ministres padomnieks Ints Dālderis, portālu Diena.

lv informēja kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Elīna Bīviņa.Ž.Jaunzeme-Grende uzsver: „Latvijas Nacionālās operas finanšu situācija ir jānoskaidro, lai izbeigtu nesaimnieciskumu un ieviestu labu pārvaldību.” Kultūras ministre respektē nevaldības organizāciju, tai skaitā Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Pašvaldību savienības satraukumu par situāciju Latvijas Nacionālajā operā.

„Budžeta disciplīna ir jāievēro ikvienam, bet, ja rodas šaubas par godprātīgu un caurskatāmu rīcību ar valsts budžeta līdzekļiem, tad mans kā atbildīga valdības locekļa pienākums ir situāciju izvērtēt un panākt labu un sabiedrībai saprotamu iestādes pārvaldību. Latvijas Nacionālā opera var kļūt par paraugu labai pārvaldībai,” norāda kultūras ministre Ž.Jaunzeme-Grende.

Ministre ir izveidojusi darba grupu, kuras uzdevums ir apzināt faktisko finanšu situāciju Latvijas Nacionālajā operā – gan tās parādu apjomu, gan jaunu finansiālu saistību uzņemšanos. Darba grupas ziņojums tiks iesniegts 30.decembrī, kad ministre informēs par tālāko rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas