Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Daugavpils, Liepājas un Ventspils lidlauku infrastruktūra ir novecojusi

Daugavpils, Liepājas un Ventspils lidlaukiem ir piešķirts vispārējās aviācijas lidlauka statuss, un to infrastruktūra ir novecojusi un neatbilst starptautiskiem standartiem, informēja Satiksmes ministrijā.

Lai mainītu lidlauku statusu un no tiem varētu veikt reģionu attīstībai nepieciešamos regulāros gaisa pārvadājumus, ir nepieciešams modernizēt to infrastruktūru. Liepājas un Ventspils lidlaukiem patlaban ir piešķirts nacionālas nozīmes lidlauku statuss un, piesaistot Kohēzijas fonda līdzekļus, ir uzsākta minēto lidlauku infrastruktūras pirmās kārtas būvniecība, skaidro ministrijā.

Minēto projektu īstenošanas gaitā būs radīti priekšnoteikumi regulāru lidojumu veikšanai, tas ir, Liepājas un Ventspils lidlauki būs sertificēti regulāru lidojumu apkalpošanai.

Tiek meklēti līdzekļi Daugavpils lidostas infrastruktūras attīstībai.

Tukuma lidlauks ir sertificēts gaisa pārvadājumu, kas veikti ar nelielām lidmašīnām, apkalpošanai. Pašlaik tiek veikti lidlauka infrastruktūras būvniecības darbi, lai lidlauku varētu sertificēt kravu un regulāru pasažieru pārvadājumu apkalpošanai.

Daugavpils, Liepājas un Ventspils lidlauki ir pašvaldību kapitālsabiedrības. Savukārt Tukuma lidlauks ir privāts.

Kā ziņots, Liepājas lidostas rekonstrukcijas projekts tiks pabeigts līdz 2013.gada beigām. Savukārt 2013.gada rudenī vai 2014.gada sākumā plānots atjaunot regulāros gaisa pasažieru pārvadājumus no Liepājas lidostas. Satiksmes ministrija un Aviosabiedrība Liepāja noslēgušas līgumu par Kohēzijas fonda (KF) projekta "Liepājas starptautiskās lidostas attīstība" īstenošanu. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 2 816 703 lati, tostarp 2 394 198 lati ir KF līdzfinansējums.

Arī ar SIA Ventspils lidosta ir parakstīts līgums par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta "Ventspils lidostas attīstības projekts" īstenošanu. Projekta kopējās izmaksas plānotas 2,25 miljoni latu, tai skaitā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums 85% apmērā jeb 1,91 miljons latu no projekta attiecināmajām izmaksām.

Projekta īstenošanu plānots pabeigt līdz 2014.gada 2.ceturksnim.

Privātās Tukuma lidostas attīstību traucē iedzīvotāju sūdzības. Administratīvā apgabaltiesa nākamā gada 29.janvārī rakstveidā plāno skatīt Tukuma iedzīvotāju sūdzību par zemākās instances lēmumu, ar kuru tika izbeigta tiesvedība iedzīvotāju prasībā pret Tukuma lidlauka attīstīšanu. Tukuma iedzīvotāji iesniedza prasību Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā ar lūgumu atcelt Tukuma novada domes lēmumu "Par saskaņojumu Tukuma lidlauka izmantošanai". Tomēr tiesa 22.oktobrī lēma izbeigt tiesvedību šajā lietā, tāpēc iedzīvotāji iesniedza blakus sūdzību apgabaltiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas