Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dobelē cirka izrādē pretlikumīgi izmantotas jūras lauvas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sācis administratīvo lietvedību par jūras lauvu izmantošanu cirka izrādē Dobelē, aģentūru LETA informēja dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe. PVD inspektori vakar veica pārbaudi cirka izrādē Dobelē. Pārbaudes laikā konstatēts, ka izrādē piedalās jūras lauvas, kas ir Dzīvnieku aizsardzības likuma normu pārkāpums, jo savvaļas sugas dzīvniekus aizliegts izrādīt publiski kā atrakciju dzīvniekus, skaidroja Joffe.

Par konstatēto pārkāpumu sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība. Lēmums administratīvā pārkāpuma lietā tiks pieņemts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktā kārtībā.

Joffe pauda, ka par iespējamos sodu izrādes rīkotājiem un tā apmēriem varēs runāt tikai pēc administratīvās lietas izskatīšanas.

Jau vēstīts, ka PVD gatavojas pārbaudīt Mega cirka izrādes Dobelē, kur pasākumā plānots izmantot jūras lauvas, pērtiķus un citus dzīvniekus.

SIA Silver Show Management Dobelē, laukumā pretī novada domes ēkai, rīko šovu, kurā piedalīsies cirka zvaigznes no Francijas, Apvienotās Karalistes, Ukrainas, Krievijas, Kirgizstānas, Moldovas un Kenijas. Lai gan 13.jūlijā stājušies spēkā grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas aizliedz apmācīt un izmantot savvaļas dzīvniekus cirka izrādēs, pasākuma aprakstā pieteiktas jūras lauvas, papagaiļi, pērtiķi un Āfrikas zebras.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka 22.jūlijā un 23.jūlijā un Mega cirks ar šovu būs arī Talsos.

Firmas.lv informācija liecina, ka SIA Silver Show Management īpašnieks un vadītājs ir Leonīds Florovs. Ar pašu Florovu aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Top komentāri

pret ekofašismu
p
Pie tam cirka apmeklētāji ieradās cirkā ne atmuguriski un nelecot uz vienas kājas, kas arī ir briesmīgs noziegums!
Varbūt
V
varonīgai PVD beidzot varētu ķerties pie tādiem "sīkumiem", kā ražotāju saķīmiķotā pārtika ar tradicionālo produktu nosaukumiem, bet ļooooti netradicionālu sastāvu, tad vēl kādreiz par šķidruma pievienošanu produktiem lika cietumā par krāpniecību, tagad visi lielveikali apzināti mērcē (un ne tikai) augļus, dārzeņus svara palielināšanai, mākslīgi piešpricē/pievakumē gaļu ar šķidrumu u.t.t.?
M
M
Tāpat rīkotāji tika apsūdzēti nelicenzētas mājas uts izrādīšanā, bet šī apsūdzība tika noņemta, jo pēc paskaidrojumu saņemšanas izrādījās, ka strīdīgo mājas uti cirka teritorijā ienesuši apmeklētāji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas