Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Dombrovskis nesaskata būtiskus riskus eiro ieviešanai saistībā ar iekšējiem procesiem valstī

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) nesaskata būtiskus riskus eiro ieviešanai saistībā ar iekšējiem procesiem, piemēram, parakstu vākšanu, lai sarīkotu tautas nobalsošanu lata saglabāšanai, vai kolektīvo iesniegumu par eiro ieviešanas atlikšanu.

Tāpat premjers trešdien žurnālistiem uzsvēra, ka, pēc jaunākiem ataujas datiem, eiro atbalsta 38% iedzīvotāju un, turpinot informēšanas kampaņu, ir reāli iegūt vairākuma atbalstu eiro ieviešanas brīdī.

Taujāts, vai iekšējās aktivitātes kā parakstu vākšana vai kolektīvai iesniegums nerāda bažas par gala rezultātu, Dombrovskis atbildēja, ka patlaban būtiskus riskus šeit neredz.

Viņš arī uzsvēra, ka jebkurā gadījumā valdībai jāturpina informēšanas kampaņa, skaidrojot nepieciešamību ieviest eiro, kādu pienesumu tas sniegs Latvijas tautsaimniecībai. Tas esot darīts jau vairākus mēnešus, un sabiedrības atbalsts eiro ieviešanai pakāpeniski pieaug, akcentēja valdības vadītājs.

Tāpat iedzīvotājiem skaidros arī visus praktiskus jautājumus saistībā ar eiro ieviešanu. Šo informēšanas kampaņas fāzi paredzēts aktīvi īstenot pēc 9. jūlija, kad būs pieņemts gala lēmums saistībā ar Latvijas iestāšanos eirozonā. Kampaņas laikā tiks skaidrots, kas īsti notiks ar "iedzīvotāja latu kabatā un bankas kontā", kā notiks cenu paralēlā atspoguļošana, kā arī citi praktiski jautājumi, lai iedzīvotājiem būtu skaidrs, kas īsti viņus sagaida, pastāstīja premjers.

Kā ziņots, biedrība Par latu, pret eiro trešdien sākusi parakstu vākšanu, lai sarīkotu tautas nobalsošanu lata saglabāšanai, informējuši biedrības pārstāvji.

Savukārt Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti vērtē iedzīvotāju kolektīvo iesniegumu, kas paredz atlikt eiro ieviešanu Latvijā līdz laikam, kad tā būs tautas atbalstīta un ekonomiski pamatota.

Jau ziņots, ka Briselē noslēgusies Eiropas Savienības (ES) komisāru apspriede, kurā tika spriests par Latvijas gatavību pievienoties eirozonai. Eiropas Komisija (EK) devusi zaļo gaismu Latvijas dalībai eirozonā.

Arī Eiropas Centrālās bankas (ECB) trešdien publicētais konverģences ziņojums ir Latvijai pozitīvs un apliecina, ka valsts izpilda visus kritērijus, lai ieviestu eiro.

Ziņojumā norādīts, ka Latvija pārliecinoši izpildījusi visus kritērijus eiro ieviešanai, tomēr arī atzīst, ka ekonomiskās konverģences ilgtspēja ilgākā termiņā rada bažas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas