Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Draugiem TV vērsies Konkurences padomē pret LNT un TV3 apvienošanos

Sociālo komunikāciju portāla draugiem.lv uzņēmums Draugiem TV aizvadītās nedēļas nogalē vērsies Konkurences padomē (KP) ar sūdzību, kas vērsta pret privātajiem telekanāliem TV3 un Latvijas Neatkarīgā televīzija (LNT) un sagaidāmo abu kanālu apvienošanu, ziņo portāls Pietiek.com.

Draugiem TV nosūtījis iesniegumu KP par "lietas ierosināšanu, aizliegtas vienošanās un dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas konstatēšanu SIA TV3 Latvia un AS Latvijas Neatkarīgā televīzija darbībās, tiesiskā pienākuma un naudas soda uzlikšanu". No Draugiem TV iesnieguma izriet, ka vēršanās KP saistīta ar TV3 un LNT sociālā portāla televīzijas uzņēmumam nosūtītajiem paziņojumiem, kas aizliedz abu šo komerckanālu, kas ieguvuši nacionālo kanālu statusu, pārraidi draugiem.lv izveidotajā interneta televīzijā. 

Kā zināms, KP lemj par sagaidāmo LNT un TV3 apvienošanos, kas izriet no zviedru mediju giganta MTG Broadcasting AB janvāra vidū KP iesniegtā ziņojuma par paredzēto vēlmi pārņemt Andrejam Ēķim piederošās AS Neatkarīgie nacionālie mediji pilnībā piederošo LNT. KP par abu komerckanālu apvienošanos lemj, jo ir bažas, ka abas televīzijas kopā Latvijas mediju tirgū iegūs būtisku tirgus daļu.

Kā atgādina Pietiek.com, lietpratēju vidē izskanējušas bažas, ka, ņemot vērā sabiedriskajai televīzijai (LTV1, LTV7) noteiktos reklāmas ierobežojumus, apvienošanās rezultātā MTG varētu kontrolēt 60-72% no nacionālā TV reklāmas tirgus, kas būtiski samazinās konkurenci reklāmas tirgū. Monopols reklāmas tirgū var raisīt neadekvātu TV reklāmas cenu pieaugumu.

Ņemot vērā, ka nākotnē sabiedriskā TV varētu kļūt brīva no reklāmām, TV3 un LNT apvienošanās nozīmētu, ka zviedru MTG var kļūt par monopolistu. Izskanējušas arī bažas, ka līdz ar abu komerckanālu apvienošanos Latvijā mazināsies viedokļu daudzveidība un tiks ietekmēts mediju saturs.

Jau ziņots, ka pēc abu komerckanālu apvienošanas TV3, visticamākais, tiks pārveidots par izklaides kanālu, savukārt LNT akcentu liks uz ziņām un analītiskajiem raidījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas