Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Drošības policija: Gājis bojā Islāma valstī iesaistījies Latvijas musulmanis

Arī Latvijas musulmaņu kopienu skārušas radikalizācijas tendences, pirmdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes atzina Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets.

Musulmaņu kopienas līderi ir centušies izvairīties runāt par šo problēmu, taču informācija, ka vairāki Latvijas musulmaņu kopienas pārstāvji Sīrijā iesaistījušies karadarbībā, apliecina, ka Drošības policijas darbiniekiem bijusi taisnība, klāstīja Mežviets. Ar radikalizācijas faktu bija jārēķinās, jo "nedzīvojam uz vientuļas salas," viņš piebilda.

DP vadītājs arī pastāstīja, ka, iespējams, Sīrijā gājis bojā Latvijas musulmaņu kopienas pārstāvis, kurš iesaistījies teroristiskajā organizācijā Islāma valsts. Mežviets neatklāja ne notikušā apstākļus, ne bojāgājušā vārdu, jo notikuma izmeklēšana kriminālprocesā sākts pavisam nesen. Mežviets vien pastāstīja, ka šis cilvēks Sīrijā ieradies pērnvasar kopā ar ģimeni. Par to, kas noticis ar bojāgājušā ģimenes locekļiem, DP vadītājs nekomentēja izmeklēšanas interesēs.

Iepriekš jau bijis zināms par Latvijas musulmaņu kopienas pārstāvju Ivara Grīnberga un bijušā kopienas vadītāja Oļega Petrova aktivitātēm Sīrijā. Arī par tām sākti kriminālprocesi.

Mežviets atzina, ka pašlaik neesot pamata domāt, ka Latvijā kādas cilvēku grupas mērķtiecīgi nodarbotos ar cilvēku vervēšanu aktivitātēm Sīrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas