Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Dzimtā valoda plāno rīkot manifestāciju, protestējot par lēmumu atstāt SC ārpus koalīcijas

Biedrība Dzimtā valoda plāno sarīkot manifestāciju, protestējot par lēmumu atstāt apvienību Saskaņas centrs (SC) ārpus valdošās koalīcijas, liecina biedrības pārstāvju paziņojums presei. 

SC atstāšanu ārpus valdošās koalīcijas biedrība novērtējusi kā izaicinājumu krieviem Latvijā. "Krieviem Latvijā ir mests izaicinājums, kas nevar palikt bez atbildes," uzsvērts paziņojumā, ko parakstījuši Vladimirs Lindermans, Jevgēņijs Osipovs un Aleksandrs Gapoņenko.

Viņi norāda, ka SC taktika nav attaisnojusies, tāpēc esot jāmaina cīņas taktika. Kā pirmie biedrības pasākumi minēti parakstu vākšana Satversmes grozījumiem, lai krievu valodai noteiktu valsts valodas statusu, kā arī gatavošanās masu pasākuma sarīkošanai.

"Mēs sākam gatavošanos manifestācijas sarīkošanai, kurā prasīsim pārtraukt krievvalodīgo iedzīvotāju diskrimināciju Latvijā. Tiks aktualizēti visi jautājumi – valoda, pilsonība, tiesības krieviem piedalīties valsts pārvaldē," klāsta biedrības pārstāvji, minot, ka no manifestācijas jēga būs tikai tad, ja tajā piedalīsies desmitiem tūkstoši cilvēku.

Kad pasākumu varētu sarīkot, netiek minēts.

Jau ziņots, ka biedrības Dzimtā valoda pēdējā aktivitāte bija Satversmes grozījumu iesniegšana Centrālajai vēlēšanu komisijai, kas vērsti uz valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. CVK turpina parakstu pārbaudi, pēc kuras tiks sarīkota parakstu vākšana. Ja tiks savākts nepieciešamais parakstu skaits, grozījumus tālāk virzīs uz Saeimu.

Vēstīts arī, ka SC līderi līdz šim ir norobežojušies no šīs biedrības aktivitātēm. 

Pirmdienas vakarā par koalīcijas trešo partneri Zatlera Reformu partija un Vienotība nosauca Nacionālo apvienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šonedēļ biežāk uzspīdēs saule un līs visā Latvijā

Šonedēļ Latvijā biežāk uzspīdēs saule un gaiss iesils līdz plus 26 grādiem, tomēr nokrišņi būs novērojami plašākā valsts daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas