Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Eksperti atšķirīgi vērtē Zatlera plānus rīkot pasākumu Likteņdārzā

Ekspertiem dalās domas par to, kā ir vērtējama Valsts prezidenta Valda Zatlera vēlme rīkot pasākumu Likteņdārzā, liecina veiktā aptauja.

Kā ziņots, Zatlers TV3 raidījumam Nekā personīga atzina, ka apņēmies atlikušā pilnvaru termiņa laikā sarīkot lielu pasākumu Likteņdārzā - 3.jūlijā viņš aicina ikvienu uz tautas pasākumu, lai sajustu "atbalstošu plecu".

Vidzemes augstskolas asociētā profesore Feliciana Rajevska norādīja, ka atvadu pasākuma sarīkošana Likteņdārzā ir vērtējama kā ļoti laba ideja, jo Zatlers jau ir atteicies no atvadu balles rīkošanas, tādējādi ietaupot budžeta līdzekļus. Lai gan balle netiek rīkota, tomēr prezidents vēlas veikt tādu kā "atvadu žestu".

"Domāju, ka šeit parādās žurnālistu pārāk aizdomīgā reakcija redzēt savtīgu rīcību," norādīja Rajevska, atbildēdama uz jautājumu, vai tādā veidā netiek tērēti administratīvie resursi Zatlera politiskās karjeras veidošanai. Politoloģe skaidroja, ka saskaņā šādu pieeju jebkuru Zatlera veikto soli var nodēvēt kā administratīvo līdzekļu izmantošanu, un aicināja "nedegradēt jebkuru labo darbu, jo mums jau tā sabiedrībā ir liela neuzticēšanās".

Savukārt politologs Andris Runcis norādīja, ka 3.jūlijā prezidenta pilnvaras vēl nebūs beigušās, tāpēc šāda rīcība ir vērtējama kā administratīvo resursu izmantošana un neētiska rīcība. Viņš skaidroja, ka prezidentam vajadzētu pagaidīt dažas dienas pirms šāda notikuma rīkošanas.

Rajevska neizteica prognozi par to, cik daudzi cilvēki piedalīsies pasākumā, jo gandrīz divu nedēļu laikā mūsu turbulentajā vidē dažādu apstākļu dēļ situācija var mainīties. Arī Runcis skaidroja, ka ir ļoti grūti prognozēt cilvēku skaitu, piebilzdams: "Ja Zatlers nebalstīsies uz plaši pazīstamiem cilvēkiem, uz plaši pazīstamām nevalstiskajām organizācijām, tad čiks viens no tā visa sanāks".

Tomēr Zatlera preses sekretāre Ilze Rassa uzsvēra, ka šim pasākumam nav nekāda sakara ar politiku.

Viņa informēja, ka par šo notikumu šodien vai rīt tiks sniegta plašāka informācija.

Kā ziņots, Zatlera pilnvaru termiņš beidzas 7.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas