Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

FM: Latvija starp ES dalībvalstīm joprojām līdere ESF apguvē

Latvija joprojām turpina saglabāt stabilas līderpozīcijas Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansējuma apguvē starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, liecina jaunākie Eiropas Komisijas (EK) dati jūlija beigās, portālu Diena.lv informēja Finanšu ministrijas pārstāve Agnese Beļkeviča.

„Latvijas labie ESF apguves rādītāji nav skaidrojami vienīgi ar ESF ietvaros sniegto aktīvo atbalstu nodarbinātības jomai un bezdarba samazināšanai šī brīža ekonomiskajā situācijā. Rezultāti skaidrojami arī ar Latvijas spēju ātri reaģēt uz vajadzībām un izmaiņām sociālajā jomā, pārdalot finansējumu no gausāk apgūstamām ES fondu aktivitātēm uz tādām, kurām finansējums ir prioritārāks,” uzsvēra valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Aleksandrs Antonovs.

Tā piemēram, šā gada aprīlī ar grozījumiem tika pārdalīts finansējums 355 000 latu apmērā doktora studiju programmu īstenošanai, lai sekmētu doktora zinātniskā grāda ieguvēju skaita pieaugumu, bet šā gada jūnijā 7,2 miljoni latu tika novirzīti bezdarbnieku un darba meklētāju apmācībai pēc darba devēju pieprasījuma Latvijas tautsaimniecības attīstībai prioritārās nozarēs.

Savukārt, ņemot vērā nepieciešamību sekmēt nodarbinātības pieaugumu 2012. un 2013. gadā, vēl plānots piešķirt papildu finansējumu aktīvo darba tirgus pasākumu īstenošanai 23 miljonu latu apmērā.

Pēc datiem jūlija beigās starp divdesmit astoņām ES dalībvalstīm Latvija joprojām ieņem pirmo vietu pēc atmaksām no EK valsts budžetā (ESF ietvaros) – atmaksāti ir 55,9% no kopējā 2007.-2013.gada ESF piešķīruma apjoma.

Savukārt Igaunija ierindojas otrajā vietā pēc atmaksām no EK 46,5% apmērā no ESF piešķīruma, bet Lietuva - sestajā vietā ar atmaksām no EK 38,4% no ESF piešķīruma.

Kopumā Latvijai 2007.-2013.gada periodā ESF ietvaros piešķirts 387 miljoni latu liels finansējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas