Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Girss kratīšanu savā dzīvesvietā uzskata par prettiesisku un vērsīsies Ģenerālprokuratūrā

Drošības policijas (DP) veiktā kratīšana manā dzīvesvietā bijusi prettiesiska un vērsta, lai izzinātu biedrības Russkaja zarja (Krievu rītausma) plānus, uzskata kreisais radikālis Illarions Girss. 

Girss aģentūrai LETA skaidroja, ka vakar notikušajai kratīšanai nav bijis pamata, jo DP piesauktā nepieciešamība "meklēt nozieguma pēdas" nebija nepieciešama - izteikumi, par kuriem pret viņu uzsākts kriminālprocess, ir publiski pieejami un neatrodas viņa dzīvesvietā. 

Kratīšanas laikā no Girsa dzīvesvietas izņemti aptuveni 60 priekšmeti, tostarp visi datori, informācijas nesēji, dokumenti. 

Girss pauž, ka "DP pārspēj sevi iepriekšējā muļķībā, jo notikusī kratīšana un mantu izņemšana bija kliedzoša patvaļa - tam nebija tiesiska pamatojuma". 

Tādēļ viņš tuvākajā nākotnē Ģenerālprokuratūrā iesniegs sūdzību par patvaļīgu un prettiesisku rīcību, rīkojot kratīšanu un aizturot viņu uz aptuveni astoņām stundām. Girss arī sacīja, ka gadījumā, ja vēlamais rezultāts netiks panākts Latvijā, notiks vēršanās arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā. 

LETA jau ziņoja, ka DP otrdien veikusi kratīšanu partijas Par dzimto valodu! līderu Jevgēņija Osipova un Girsa dzīvesvietās. DP apliecināja, ka kratīšanas veiktas un tas darīts kriminālprocesā, kas sākts saskaņā ar Krimināllikuma pantu par genocīda, noziegumu pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu, kā arī Krimināllikuma pantu par valsts simbolu zaimošanu. Sīkāku informāciju DP nesniedza. 

Tāpat ziņots, ka DP Girsam piemērojusi statusu "persona, pret kuru sākts kriminālprocess", aģentūra LETA noskaidroja DP. 

Kriminālprocess sākts pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par genocīda, noziegumu pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu, kā arī par valsts simbolu zaimošanu. 

DP norādīja, ka kriminālprocess sākts par internetā ievietotu publikāciju, kurā Girss cita starpā publiski noliedzis Latvijas okupācijas faktu un ierakstījis teikumus, kas, iespējams, norāda uz valsts simbola zaimošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas