Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Iekšlietu ministra darba prioritāte - narkotiku apkarošana

Atalgojuma samazināšana un profesionāļu masveida aiziešana būtu tā sarkanā līnija, kura varētu izsaukt pašas sistēmas funkcionalitātes apdraudējumu, uzskata iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Lai gan jautājums par policistu algām kļuvis arvien aktuālāks, jaunais ministrs tuvākajā laikā algu palielināšanu nesola, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

"Ļoti ceru, ka šis ir pēdējais konsolidācijas gads. Ceru uz mūsu prognozēm par izaugsmi, kaut gan tās ir pieticīgas. Tas nozīmē, ka, jā, protams, es aktualizēšu nākamajos gados atlīdzības pieaugumu tieši amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm," ministrs norādīja Dienai.

Patlaban iekšlietu ministra galvenais uzdevums ir noturēt atlagojumu iepriekšējā līmenī, nepieļaujot tā samazinājumu. "Ja mēs panākam, ka varam pateikt policistiem un citām amatpersonām, ka atalgojums paliek un turpmāk mēs runājam par izaugsmi, tā būtu gaisma tuneļa galā," uzskata R.Kozlovskis.

Kā vienu no sava darba prioritātēm R.Kozlovskis ir izvirzījis cīņu ar narkotikām. Viņš skaidroja, ka Latvijā ir problēmas ar aizliegto vielu sarakstu papildināšanu, jo Latvijā šī procedūra aizņem aptuveni pusgadu, bet, piemēram, Igaunijā - divus mēnešus.

"Tas nav tik vienkārši. Ir jākonstatē, ka viela ir psihotropa un atstāj paliekošu ietekmi uz orgāniem, tas nav izdarāms divos mēnešos. Vajadzīga jauna metodika, bet Eiropas Komisija nāks klajā ar jaunu Eiropas līmeņa regulējumu tikai 2014. gadā," uzsvēra R.Kozlovskis. Pagaidu risinājums esot paredzēt pagaidu aizliegumu šīm vielām.

Uz jautājumu, vai Latvijā varētu notikt kas līdzīgs slaktiņam Norvēģijā, kad labējais ekstrēmists Anderss Bērings Breivīks nogalināja 77 cilvēkus, piemēram, ka kāds latvietis varētu sākt šaut Latvijas krievus, iekšlietu ministrs uzsvēra, ka šādām bažām nav pamata. Tomēr ministrs atzina, ka viņu uztrauc, ka šobrīd notiekošā parakstu vākšana par krievu valodas kā valsts valodas statusu varētu izraisīt etniskās spriedzes pieaugumu Latvijā.

"Es ļoti negribētu, lai nonāk līdz tādai situācijai, ka jāiejaucas manas ministrijas padotībā esošajām iestādēm. Ļoti ceru, ka viss ies normāla demokrātiska procesa ceļu - ja paraksti tiks savākti, būs referendums, kurā katrs pilsonis varēs izteikt savu viedokli," uzsvēra R.Kozlovskis. Viņš arī atzina, ka viņam pašlaik nav informācijas, ka situācija varētu virzīties tā, ka mums jāgatavojas etniskiem konfliktiem.

Runājot par budžeta konsolidācijas tēmu, ministrs skaidroja, ka Iekšlietu ministrijā no 2007. līdz 2011. gadam bijis ievērojams samazinājums -  vairāk nekā 100 miljoni latu. Ministrs uzsvēra, ka ļoti mēģina aizstāvēt ministrijas budžetu. "Ja paliekam tajās pozīcijās, kurās esam šodien, sistēma varētu būt apmierināta. Mēs nostiprinām pozīciju, kādā esam bijuši. Nevaru teikt, ka esam dabūjuši attīstībai kaut ko klāt, bet nevar arī teikt, ka esam zaudējuši."

R.Kozlovskis intervijā arī norādīja, ka par ministru kļuvis, jo redzēja savu pienesumu šajā jomā, jo esot "eksperta līmenī".

Visu interviju lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!







Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas