Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Iepirkumā neuzvar iepriekš prognozētais pretendents, bet pašvaldība pārtrauc iepirkumu

Jelgavas novada dome vēlreiz sludinās konkursu par sava informatīvā izdevuma _Jelgavas novada ziņas _drukāšanu, jo tagad piekrīt, ka nolikumā iekļautās prasības bijušas nepamatotas. Iepriekš dome spītīgi turējās pie prasības par spožo krītpapīru izdevumam un pieredzi līdzīgos pasūtījumos ar vismaz divām pašvaldībām, kas raisīja aizdomas, ka tās pieskaņotas konkrētam uzņēmumam. Tiesības veikt pasūtījumu ieguva gan cits uzņēmums, bet līgums netiks slēgts, jo pēkšņi pašvaldība savas domas par nolikuma kvalitāti mainījusi, vēstī portāls zz.lv.

Savdabīgās prasības raisīja aizdomas, ka tās pieskaņotas uzņēmumam SIA Rene Pluss, kura vadībā ir vairāki jelgavnieki, turklāt tieši šis uzņēmums bez konkursa ir drukājis novada izdevuma pirmos divus numurus, kā arī jau vairākus gadus uz tieši tāda paša krāsaina un glancēta papīra iespiež Jelgavas pilsētas nedēļrakstu. Novads atteicās pārtraukt konkursu un mainīt prasība, jo neesot "lietderīgi mākslīgi pazemināt kvalitātes prasības". Jelgava sava rupora izdošanai - redakcijas un tehniskajām izmaksām - pērn tērēja ap 275 000 latu.

Konkursā tiesības veikt pasūtījumu ieguva cits uzņēmums - par oficiālā izdevuma iespiešanu un nogādi Jelgavā uzvarēja SIA «Rīgas apriņķa avīze», kas trīs pretendentu konkurencē apņēmās to noorganizēt vislētāk – par 4564 latiem. Novada Domes vadība vēl piektdien apgalvoja, ka visdrīzākajā laikā ar uzņēmumu tiks noslēgts līgums.

Jelgavas novada sniegtā informācija par pēkšņo pārdomāšanu ir īsa – iepirkumu komisija, izvērtējot rezultātus, konstatējusi, ka specifikācijā esot kļūdaina norāde. «Prasība, ka pretendentam jābūt pozitīvai pieredzei līdzīgu pasūtījumu veikšanā ar ne mazāk kā divām pašvaldībām pēdējo trīs gadu laikā, būtiski un nepamatoti ierobežo iepirkumu,» šo pirmdien atzina novada pašvaldība. Tādēļ komisija nolēmusi pārtraukt iepirkuma procedūru un tuvākajā laikā izsludināt jaunu. Novada vadība nespēja zz.lv atbildēt, kāpēc tikai pēc konkursa noslēguma tā mainījusi savu kategorisko nostāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Plašāk par novada viedokļa maiņu lasi portālā zz.lv!

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Pašvaldības netaupa naudu saviem ruporiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas