Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kaķu monētu Latvijas Bankā var iegādāties bez ilgas gaidīšanas rindā

Patlaban Latvijas Bankā pulcējusies dažu desmitu cilvēku rinda, lai iegādātos šodien klajā nākušo kolekcijas monētu Pasaku monēta I. Pieci kaķi, taču dienas gaitā to varēs iegādāties bez ilgas gaidīšanas rindā, aģentūrai LETA atzina bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

"Šorīt Latvijas Bankas kasēs vērojama lielāka rosība nekā ikdienā. No rīta, verot vaļā kases, bija neliela rinda - vairāki desmiti cilvēki, bet dienas gaitā prognozējams, ka kolekcijas monētu varēs iegādāties gandrīz bez gaidīšanas," sacīja Silakalns.

Silakalns arī norādīja, ka monētas tirdzniecībā iegādes limiti šoreiz nav noteikti.

Tāpat bankas pārstāvis akcentēja, ka Latvijas Bankai nav mērķa vienā vai dažās dienās izpārdot kolekcijas monētas, lai gan ar atsevišķām monētām tā mēdzot būt, bet gan - sniegt sabiedrībai iespēju iegādāties šos mākslas darbus naudas formā par nozīmīgām, nacionālām un vispārcilvēciskām tēmām.

Latvijas Banka otrdien izlaiž piecu eiro sudraba kolekcijas monētu Pasaku monēta I. Pieci kaķi. Tā ir pirmā kolekcijas monēta īpašā monētu sērijā, kas veltīta tautā iemīļotākajām un zīmīgākajām latviešu pasakām, šoreiz - pasakai par pieciem kaķiem, kura vēlāk iedvesmojusi literātus izmantot tās motīvus savos darbos.

Monētas grafisko dizainu veidojusi Anita Paegle un ģipša modeli - Jānis Strupulis. Monēta kalta Lietuvas kaltuvē Lietuvos monetu kalykla.

Jaunās eiro kolekcijas monētas aversā redzama gulta ar pieciem saldi aizmigušiem kaķiem - Muri, Ņuri, Inci, Minci un Punci. Savukārt monētas reversā attēloti šie paši kaķi ar ēdamrīkiem - bļodiņām un karotēm.

Kolekcijas monēta Pasaku monēta I. Pieci kaķi ir likumīgs maksāšanas līdzeklis Latvijā. Monētas maksimālā tirāža ir 10 000 eksemplāru.

Monētu no 24.novembra var iegādāties Latvijas Bankas kasēs K.Valdemāra ielā 1B, Rīgā, un Teātra ielā 3, Liepājā, un citās monētu tirdzniecības vietās - numismātikas salonos, grāmatu un suvenīru veikalos un juvelierveikalos. Monētas cena Latvijas Bankas kasēs būs 39 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas