Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Izraudzīti pieci jauno Latvijas Universitātes fakultāšu dekāni

Izraudzīti pieci jauno Latvijas Universitātes (LU) fakultāšu dekāni, aģentūra LETA uzzināja universitātē.

Četri no viņiem fakultātes dekāna pienākumus pildīja arī līdz šim. Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāti turpinās vadīt Jānis Priede, Juridisko fakultāti - Edvīns Danovskis, Humanitāro zinātņu fakultāti - Dace Balode, bet Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāti - Linda Daniela.

Savukārt Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes dekāna amatā iecelts Kristaps Jaudzems. 

Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultāte ir vienīgā no sešām fakultātēm, kas pagaidām palikusi bez dekāna. Fakultātes dekāna pienākumus turpinās pildīt Zaiga Krišjāne. 

Jau ziņots, ka jaunais LU konsolidācijas modelis paredz fakultāšu skaitu samazināt no 13 līdz sešām.

Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultāti veido līdzšinējā Bioloģijas fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Medicīnas fakultāte, Mikrobioloģijas un biotehnoloģiju institūts, Bioloģijas institūts, Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūts, Kardioloģijas un reģeneratīvās medicīnas institūts.

Savukārt Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultāti veido Datorikas fakultāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte, Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūts, Ķīmiskās fizikas institūts, Astronomijas institūts, Atomfizikas un spektroskopijas institūts, Materiālu mehānikas institūts, Fizikas institūts, Starpnozaru izglītības inovāciju centrs, Dabas resursu izpētes centrs.

Savukārt Sociālo zinātņu fakultāte apvienota ar Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, izveidojot Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāti. Humanitārās zinātnes apvienotas Humanitāro zinātņu fakultātē.

Jaunajā fakultāšu modelī iekļauta arī Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte un Juridiskā fakultāte. Tām nav strukturālu pārmaiņu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas