Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jakāns un Zaļūksnis atkal uzvar strīdā ar FM

Administratīvā apgabaltiesa šodien atkal apmierināja bijušā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna un bijušā VID ierēdņa Arta Zaļūkšņa sūdzības un atcēla Finanšu ministrijas (FM) lēmumu, ar kuru abiem ierēdņiem 2009.gadā tika piemēroti disciplinārsodi, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa.

Kā ziņots, toreizējais finanšu ministrs Einars Repše (JL) 2009.gada 16.oktobrī piemēroja Jakānam disciplinārsodu - amatalgas samazināšanu par 20% uz sešiem mēnešiem - lietā, kas tika ierosināta saistībā ar žurnālistes Ilzes Jaunalksnes telefonsarunu noklausīšanās krimināllietā apsūdzēto finanšu policistu Vasilija Kivļonoka un Jāņa Laizāna atbrīvošanu no amatiem VID.

VID Personāla un stratēģiskās attīstības pārvaldes Personāla administrēšanas un juridiskās daļas vadītājam Zaļūksnim šajā lietā tika piemērots disciplinārsods - atbrīvošana no amata.

Jakāns un Zaļūksnis FM lēmumu pārsūdzēja tiesā. Administratīvā rajona tiesa, tāpat kā 2010.gada 29.decembrī Administratīvā apgabaltiesa, bijušo ierēdņu sūdzības apmierināja un atcēla lēmumus par disciplinārsodiem. Kasācijas sūdzību Augstākās tiesas (AT) Senātā iesniedza FM.

AT Senāta Administratīvo lietu departaments 27.maijā atcēla Administratīvās apgabaltiesas 2010.gada 29.decembra spriedumu un nodeva Jakāna un Zaļūkšņa pieteikumu par piemērotajiem disciplinārsodiem jaunai izskatīšanai apgabaltiesā, kurai vēlreiz bija jāvērtē lietas faktiskie apstākļi un pārsūdzētā FM lēmuma par disciplinārsoda piemērošanu pamatojums.

Atkārtoti apgabaltiesa šo lietu izskatīja augusta beigās, bet šodien tajā kļuva pieejams spriedums.

Kā informēja Trubiņa, apgabaltiesa šodien, izskatot lietu no jauna, atkal nosprieda apmierināt Jakāna un Zaļūkšņa pieteikumu un atcelt no pieņemšanas dienas FM 2009.gada 16.oktobra lēmumu "Par disciplinārsoda piemērošanu A.Zaļūksnim un Dz.Jakānam".

Tiesa uzlika par pienākumu FM viena mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas veikt darbības, lai atjaunotu Zaļūksni VID Administratīvās pārvaldes Personāla administrēšanas un juridisko jautājumu daļas vadītāja amatā vai līdzvērtīgā amatā, ja faktiski nav iespējams iecelt Zaļūksni norādītajā amatā, kā arī viena mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas veikt darbības, lai aprēķinātu Zaļūksnim nodarītos zaudējumus neiegūtās darba algas apmērā laika periodā no atbrīvošanas brīža līdz atjaunošanai amatā un izmaksātu attiecīgo naudas summu.

Tāpat tiesa uzlika par pienākumu FM viena mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas veikt darbības, lai aprēķinātu un izmaksātu attiecīgu naudas summu, kas ieturēta no Jakāna algas, izpildot viņam piemēroto disciplinārsodu.

Šodien pieņemto apgabaltiesas spriedumu 30 dienu laikā var pārsūdzēt AT Senāta Administratīvo lietu departamentā, informēja Trubiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas