Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Jaunajā sezonā TV3 un LNT sola par 20% palielināt vietējā satura apjomu

Jaunajā rudens sezonā Modern Times Group (MTG) televīzijas kanālos TV3 un LNT salīdzinājumā ar pagājušo gadu lokālā satura apjoms tiks palielināts par piekto daļu jeb caurmērā par 20%, portālam Diena.lv atklāja MTG televīzijas kanālu direktore Latvijā Baiba Zūzena.

Kopš Konkurences padome deva abu kanālu apvienošanās atļauju, pagājuši trīs mēneši. Šajā laikā noticis intensīvs un nopietns darbs pie kanālu pozicionējumu precizēšanas, programmu uzlabojumiem, kvalitātes celšanas un oriģinālā satura palielināšanas, apgalvo B.Zūzena. Tā rezultātā jaunajā rudens sezonā kanālos LNT, TV3, TV5 un TV6 tiks piedāvāti virkne oriģinālraidījumu – jauni ziņu, diskusiju un izklaides raidījumi, kā arī augsta līmeņa sporta sacensības.

Jaunajā rudens sezonā LNT ik nedēļu piedāvās oriģinālo saturu vairāk nekā 16 stundu garumā, savukārt kopējo vietēji ražoto raidījumu apjoms palielināsies par 23%, teic B.Zūzena. Sākot ar oktobri skatītāju vērtējumam tiks nodotas vairākas jaunas programmas, piemēram, Galileo – populārzinātnisks raidījums pieaugušajiem par zinātnes, tehnikas un dzīvās dabas pasauli, kas skatītājiem būs redzams katru darba dienu.

Četras reizes nedēļā LNT skatītāji varēs vērot jaunu iepazīšanās un sarunu šovu Precamies?!. Tajā trīs raidījuma vadītājas palīdzēs raidījuma dalībniekiem iepazīties, analizēt un atrisināt psiholoģiska rakstura problēmas, kas līdz šim traucējušas satikt dzīvesdraugu, LNT programmas jaunumus uzskaita B.Zūzena.

Rudens sezonā LNT būs skatāmas jaunas pašražotas dokumentālās filmas, kurās tiks analizēts plašs tēmu spektrs, piemēram, situācija pierobežā, demogrāfija, autoceļi un citi sabiedrībai būtiski jautājumi. Pirmā dokumentālā filma ciklā Latvijas faili būs skatāma jau 27. septembra vakarā. Tāpat tiešraidēs tiks atspoguļoti svarīgi nacionāla mēroga notikumi. Pašlaik tiek strādāts pie jauna iknedēļas diskusiju raidījuma, kas analizēs norises politikā un ekonomikā.

Savukārt TV3 jaunajā rudens sezonā sarūpēta plaša izklaides programma, stāsta B.Zūzena. Savu astoto sezonu uzsākt seriāls Ugunsgrēks, savukārt no 21. septembra tiks demonstrēts jauns šovs Saimnieks meklē sievu Baibas Sipenieces-Gavares vadībā. Svētdienas vakaros tiks piedāvāta jauna Latvijā veidota daudzsēriju detektīvfilma Ēnu spēles, kas TV3 ēterā būs skatāma no 30. septembra.

Jaunā vizuālā ietērpā un ar jaunu kanāla simbolu skatītājus krievu valodā turpinās informēt kanāls TV5. Šajā sezonā par ikdienas satraucošākajiem notikumiem TV5 auditoriju informēs agrāk tikai kanālā 3+ demonstrētais informatīvais raidījums Kriminal+, kas arī jau izpelnījies lielu popularitāti. Kanālā TV5 ar savu oriģinālprogrammu atgriezies arī televīzijas žurnālists Andrejs Mamikins, uzsvēra B.Zūzena.

Savukārt kanāls TV6 kopš aizvadītās nedēļas atsācis rādīt divus pašmāju raidījumus – Anekdošu šovs  un Auto Ziņas auto žurnālista Normunda Avotiņa vadībā. TV6 kanālā tiks demonstrētas arī Rīgas Dinamo mājas spēles, kā arī UEFA Čempionu līgas spēles.

"Skaidrs ir viens - kvalitatīvi un saistoši oriģinālraidījumi ir svarīgi gan Latvijas informatīvās telpas nostiprināšanai, gan mūsu biznesa attīstībai un konkurētspējas nostiprināšanai," saka B.Zūzena, piebilstot, ka jauns, Latvijā ražots nacionālais saturs lielākā apjomā, ir ceļš, kā MTG vēlas piesaistīt un noturēt savus skatītājus. Tiesa gan B.Zūzena neatklāj investīciju apjomus, norādot, ka tas ir komercnoslēpums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas