Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Jelgavas novada amatpersonām par medībās pavadīto laiku samazinās darba algu

Jelgavas novada vadītājs Ziedonis Caune paskaidrojumā par medībām darba laikā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai vārdu «medības» tikpat kā nepiemin, bet 9. decembrī notikušo pasākumu visur tekstā dēvē par izbraukuma semināru, vēsta portāls zz.lv. Paskaidrojumā arī minēts, ka par pasākumā pavadīto laiku amatpersonām samazinās mēnešalgu 50% apmērā.

Portāls gan norāda uz vairākām pretrunām paskaidrojumā sniegtajos argumentos - tajā norādīts, ka vienīgie pašvaldības izdevumi bijuši mikroautobusa izmaksas, veicot 34 kilometrus garu maršrutu, kaut arī zz.lv novēroja, ka Z. Caune un citi pašvaldības darbinieki medībās ieradās ar dienesta, nevis personīgajām automašīnām. Tāpat arī savdabīgajā pasākumā piedalījās ar Jelgavas novada domes darbu nesaistīti dalībnieki  bet paskaidrojumā Z.Caune raksta, ka pasākumā piedalījās pašvaldības iestāžu darbinieki un novada Domes deputāti.

Z. Caune medības dēvējis par labas pārvaldības principam piemērotu lietu, kurā sanākušie informēti un kopīgi debatēts par darba optimizāciju un nākamā gada budžeta plānošanu. Savukārt pasākuma ideju, kura pārņemta no rajona padomes, sabojājuši masu mediji. "Diemžēl nākas atzīt, ka valstiski sarežģītā ekonomiskā situācija ir radījusi augsni saasinātai apstākļu izvērtēšanai un faktisko apstākļu pasniegšanas formai, nenoskaidrojot patiesos apstākļus, bet pasniedzot informāciju caur sensācijas prizmu," pēc notikušā secina Z. Caune.

Ņemot vērā tieši medībās pavadīto laiku (3 – 4 stundas), ir izdots rīkojums pasākumā iesaistītajām amatpersonām ieturēt darba algu 50 procentu apmērā no viņiem noteiktās dienas darba algas, ministrija informēta paskaidrojumā. RAPLM gan vēl vērtē sniegtos paskaidrojumus, lai ministrijas speciālisti sagatavotu atbildi novada vadībai ar norādījumiem, ka medības darba laikā nav pieļaujamas un sniegs padomus, kā pašvaldībai uzlabot tās darbu, vēsta zz.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Pilnu paskaidrojuma tekstu meklē šeit, portālā zz.lv!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas