Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Jelgavas novada dome nodarbojas ar nelikumīgu izdevējdarbību

Jelgavas novada domes neizdarības dēļ var tikt apstrīdēti vairāki tās izdotie noteikumi, jo laikraksts, kurā tā publicē tās lēmumus, nav reģistrēts un iznāk nelikumīgi. Portāls zz.lv vēsta, ka pašvaldība jau kopš novembra nav reģistrējusi tās izdotās _Jelgavas novada ziņas _un tikai pēc portāla intereses nolēmusi to darīt. Tieslietu ministrija zz.lv atzinusi, ka minētais liecina par pašvaldības nodarbošanos ar nelikumīgu izdevējdarbību, par ko jāmaksā sods.

Jelgavas novada dome pārkāpumu atzīst un ir gatava sodu samaksāt. Administratīvo pārkāpumu kodekss juridiskajām personām paredz naudas sodu līdz 1500 latiem. Uz lūgumu konkretizēt, vai šajā neizdarībā vainojams kāds konkrēts pašvaldības darbinieks, Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Edgars Sauka skaidro – ja novada pašvaldība pārkāpusi kāda likuma normas, tas tikšot izvērtēts un pieņemts lēmums par fiziskas vai juridiskas personas atbildību.

Tā kā novada izdevums nav reģistrēts, tas nav uzskatāms par laikrakstu, līdz ar to virkne saistošo noteikumu, ko pieņēmusi Jelgavas novada Dome, juridiski var tikt traktēti kā spēkā nestājušies. Saistošie noteikumi ir, piemēram, Domes apstiprinātie Valgundes pagasta informācijas, kultūras un sporta centra «Avoti» pakalpojumu izcenojumi, jaunie ūdenssaimniecības tarifi, noteikumi par zemes nomu un sociālo palīdzību.

Likums Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem nosaka – periodiski izdevumi, kas iznāk ne retāk kā reizi trīs mēnešos un kuru tirāža pārsniedz 100 eksemplāru, uzskatāmi par masu informācijas līdzekļiem un reģistrējami Uzņēmumu reģistrā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Par Jelgavas novada domes izdevumu vairāk lasi portālā zz.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas