Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
Par dažādiem noziegumiem policijā nevēršas aptuveni 40% iedzīvotāju

Kad klusēšana nav zelts

Noziegumos cietušo skaits Latvijā ir teju nemainīgs un svārstās ap 15–17%. Tomēr teju 40% iedzīvotāju izvēlas par nodarījumiem nevērsties tiesībsargājošajās iestādēs. Visbiežāk tiek noklusēts par sabiedriskās kārtības traucējumiem un huligānismu, kā arī vardarbību ģimenē. Iemesli, kādēļ cilvēki nevēršas policijā, ir dažādi, sākot no viedokļa, ka notikums ir maznozīmīgs un tā tikai lieki tērētu laiku, līdz pat bažām, ka policija vainos par līdzdalību.

Top komentāri

man tiešām jāsmejas
m
Vai pasaciņu vietā policija un munīši (par policistiem neuzskatu) nebūtu tik laipni atzīt, ka pastāv milzums sīko noziegumu, par ko rakstīt iesniegumu nav jēgas? Ja cilvēku klasificē kā SOSED, viņš saņem gandrīz neierobežotas tiesības jums draudēt un sīki bojāt īpašumu, MAĶ S REBENKOM var jūs trepju telpā sist ar rungu, policija ignorēs. Savas atlaides ir policistu draugiem, radiem un ziņu pienesējiem utt. līdz bezgalībai. Vienreiz izbeidziet melkuļot, mundierotie, un atklāti pasakiet, kādos gadījumos vispār ir jēga jūs izsaukt.
mikus-
m
Kautkas ar to musu likumdosanu pie mums nav kartiba.Zinu gimeni kur dels alkohola reibuma sistematiski piekauj savu 70 gadigo mati.Vai tad vel vajadzigs vinas paraksts uz zajavas,lai vinu varetu tiesat.Atbrauc policija,un redz pec fakta,un ierosina kriminallietu automatiski,par izdarito noziegumu.Noziegumi gimene iet roku roka ar lielakiem daudz nopietnakiem noziegumiem.Jamaina pants pret siem noziegumiem,ka tie automatiski tiek ierosinata kriminallieta,bez cietusa paraksta.Vienigais veids,ka tos garigos kroplus ierobezot.
Saule
S
Pate esmu vairakart cietusi no kaiminu nekaunigas ricibas, no ex civilvira vardarbibas, saukusi policiju. Vini noplata rokas- kamer nav lik,a nevar iejaukties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas