Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kaimiņš aizvien vienīgais Saeimas deputāts ar Covid-19 saslimšanu

Pēc Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa sasirgšanas ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 nevienam citam parlamentārietim līdz šim šī slimība nav tikusi konstatēta, aģentūra LETA noskaidroja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Arī aģentūras LETA aptaujātie Saeimas deputāti dažādās parlamenta frakcijās atzina, ka līdz šim nav saņemta informācija par vēl kāda deputāta inficēšanos ar Covid-19.

Jaunās konservatīvās partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Juris Jurašs aģentūrai LETA sacīja, ka visi deputāti ir bijuši nodot analīzes un rezultāti vēl ienāk, taču līdz šim neviens frakcijas deputāts nav saņēmis ziņas par pozitīvām analīzēm. 

Arī nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK līderis Raivis Dzintars aģentūrai LETA atzina, ka politiskā spēka parlamentārieši līdz šim saņēmuši ziņas tikai par negatīviem analīžu rezultātiem.

Tādu pašu atbildi aģentūrai LETA sniedza arī partijas Saskaņa līderis Jānis Urbanovičs un partiju apvienības Jaunā vienotība līderis Arils Ašeradens.

Zināms, ka vismaz daļa no pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem tāpat saņēmusi informāciju par negatīviem Covid-19 testa rezultātiem.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāta Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 dēļ SPKC jau ir izmeklējuši vai izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus. Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV).

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) Latvijas Televīzijā uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai infekcijas pārnese nekļūst nekontrolējama un lai medicīnas darbinieki joprojām spēj izsekot inficēšanās avotiem, tāpēc nepatīkams esot Saeimas deputāta Kaimiņa gadījums, kurš maldinot par paša inficēšanās ar Covid-19 iespējamajiem apstākļiem. "Man šķiet nepieņemami, ka augsta amatpersona, kas lemj par ierobežojumiem sabiedrībai, pati tos pārkāpj," Kaimiņa rīcību komentēja ministre.

Tikmēr to, vai Kaimiņš ievērojis valstī noteiktās ārkārtējās situācijas ierobežojumus un aizliegumus, vērtēs Valsts policija, kur saistībā ar šo gadījumu sākta administratīvā lietvedība.

Top komentāri

Un Jūle, Aldis un Didzis?
U
Vai trakumsērga?
Krišjānis Silavnieks
Neticami! Vai deputātu rindās tikai KPV LV deputāts A.Kaimiņš VIENĪGAIS, bet pārējos PAT ...Covid-19 ...NEĶER? Dīvaini! Valdībā gan no 13 - 9 nācās pašizolēties mājās...
kaimiņ neslinko
k
ir taču saeimieši, kuri pelnījuši tavu ciešo rokas spiedienu, vai pat buču
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas