Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš apstiprina naftas piegāžu iespēju Baltkrievijai caur Latviju

Tikšanās laikā ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš ceturtdien apstiprinājis, ka būtu iespējama naftas piegāde Baltkrievijai caur Latvijas ostām.

Pēc sarunas ar Lukašenko Kariņš žurnālistiem norādījis, ka abpusējo ekonomisko attiecību attīstīšanā pats loģiskākais ir pievērsties transportam un loģistikai, jo šajās nozarēs starp abām valstīm jau pastāv attiecības.

"No vienas puses, iespējams naftas produktus no Baltkrievijas eksportēt caur Latvijas ostām. Taču var apspriest arī otru iespēju - naftas importu no visas pasaules uz Baltkrieviju caur Latviju," uzsvēra Latvijas premjers, piebilstot, ka šādas iespējas jau tiekot apspriestas.

Uz jautājumu, kad šāda vienošanās varētu tikt panākta, Kariņš atbildējis, ka tas esot jājautā uzņēmumiem, kas šādas piegādes varētu nodrošināt.

Kariņš norādīja, ka kopumā Latvijas valdība attiecību uzlabošanu un nostiprināšanu ar Baltkrieviju uzskata par ļoti svarīgu.

"Mēs uzskatām, ka pastāv ļoti liels potenciāls, lai šīs attiecības padarītu vēl labākas kā politiskā tā ekonomiskā līmenī," uzsvēra Latvijas valdības vadītājs.

Top komentāri

Šampūns
Š
VITOLam tā būtu zelta ādere, ņemot vērā, ka viņi kontrolē lielāko V-pils termināli un arī vienīgo naftas vadu uz Baltkrieviju (kas gan ir iekonservēts). Vismaz V-pils ostai tas varētu būt glābiņš.
Pipars
P
Laba ziņa, ja Kariņam pietiks smadzeņu bez konflikta ceļā, nespļaudoties uz Krieviju ieņemot neitrālu pozīciju starp šīm valstīm gūt labumu Latvijai es tikai priecāšos...
evertsojars
e
:) un nonācām pie jaunā IDEJISKĀ apstiprinājuma - "ka diktators noderīgāks nekā gejs"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas