Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kariņš atklāj enerģētikas investīciju forumu Londonā

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība, ETP), atklājot Atjaunojamo energoresursu investīciju forumu 2012 Londonā, iepazīstināja tā dalībniekus ar Eiropas Savienības (ES) enerģētikas politiku un tās virzieniem, uzsverot nepieciešamību līdz ar investīcijām atjaunojamos resursos ieguldīt arī enerģētikas infrastruktūrā.

Kariņš, uzrunājot enerģētikas investīciju foruma dalībniekus norādīja: “Investīcijām atjaunojamos resursos jāiet "roku rokā" ar infrakstūras attīstību. Tikai tad Eiropas Savienība spēs sasniegt nosprausto mērķi par 20% atjaunīgās enerģijas īpatsvaru energoresursu bilancē.”

Dalībnieki foruma ietvaros uzsvēra, ka sagaida no ES un to dalībvalstīm skaidrību un prognozējamību likumdošanā šajā jautājumā. Kariņš pēc foruma norādīja: “Investori kārtējo reizi uzsvēra, ka, lai ieplūstu nauda, ir nepieciešams skaidrs regulējošais ietvars. Latvijai beidzot jāpieņem Atjaunojamās enerģijas likums, lai būtu skaidrs regulējams, kas veicinās investīcijas un samazinās mūsu atkarību no importētajiem energoresursiem.”

Atjaunojamo energoresursu forumā piedalījās aptuveni 150 dalībnieku no visas pasaules, kuri darbojas finanšu jomā un aktīvi strādā ar investīcijām enerģētikas jomā. To organizēja starptautiska kompānija The Mergermarket Group, kura ietilpst Financial Times grupā (laikraksta Financial Times un FT.com izdevējs).

Krišjānis Kariņš EP strādā Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā un Ekonomikas un monetāro lietu komitejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas