Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kopš kara Ukrainā sākuma Latvijā liegts ieceļot 62 ārvalstniekiem

Kopš Krievijas bruņoto spēku iebrukuma Ukrainā, austrumu robežas šķērsošanas vietās veicot pastiprinātu Latvijā ieceļojošo ārvalstnieku kontroli, saistībā ar Valsts drošības dienesta (VDD) konstatētiem riskiem Latvijas nacionālajai drošībai robežšķērsošanas vietās liegta kopumā 62 ārvalstniekiem, aģentūra LETA noskaidroja dienestā.

Krievija trešdien izteikusi protestu Latvijai saistībā ar Latvijas robežsargu darbībām attiecībā pret Krievijas pilsoņiem, kas iebrauc Latvijā, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Ivans Ņečajevs. Pēc viņa vārdiem, iebraucējiem tiekot pieprasīts parakstīt iepriekš sagatavotu dokumentu par nepiekrišanu Krievijas Federācijas politikai.

Detalizētus komentārus par darba specifiku VDD sniegt aģentūrai LETA nevarēja, taču dienests arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību ārvalstniekiem, kuri ieceļo Latvijā no Krievijas un Baltkrievijas.

VDD jau iepriekš norādīja, ka ārvalstnieki, kuri ieceļo Latvijā no agresorvalsts Krievijas vai tās tuvākās sabiedrotās Baltkrievijas, robežkontroles punktos tiek pastiprināti pārbaudīti. Pārbaužu mērķis ir identificēt personas, kuras atbalsta Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu un var radīt draudus Latvijas nacionālajai drošībai.

Pārbaužu gaitā īpaša uzmanība tiek pievērsta ārvalstniekiem, kuri, piemēram, savulaik dienējuši Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūrās, publiski demonstrē Krievijas agresiju slavinošus simbolus vai pauž negatīvu attieksmi pret Latvijas valsti.

Jau ziņots, ka Krievija 24.februārī sāka plašu iebrukumu Ukrainā. Rietumvalstis Krievijai par šādu rīcību noteikušas plašas sankcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas