Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kozlovskim divi varianti, kā novērst situāciju ar sievas uzņēmuma piedalīšanos IeM ēdnīcas apkalpošanā

Iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (Zatlera Reformu partija, ZRP) ir divi varianti, kā risināt situāciju, ka viņa sievai daļēji piederošais uzņēmums Sunny apkalpo Iekšlietu ministrijas (IeM) ēdnīcu.

Ministra sievai Kristīnei Kozlovskai ar Sunny starpniecību daļēji piederošais uzņēmums Catering Service apkalpo arī Saeimas ēdnīcu.

Kozlovskis trešdien pēc Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdes žurnālistiem, runājot par situāciju ar ēdināšanu IeM, norādīja, ka sievai daļēji piederošais uzņēmums jau pirms vairākiem gadiem sācis sniegt savus pakalpojumus IeM un tas noticis, jau pirms viņš izšķīries doties politikā.

Ministrs uzskata, ka ir divi varianti, kā novērst šaubas, proti, kad uzņēmumam beigsies līgums, tad nākamajā konkursā par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu ministrs iebildīs pret šā uzņēmuma piedalīšanos konkursā. Otrs variants savukārt paredz sievai izvērtēt iespēju atstāt šo biznesu un atsavināt savas daļas uzņēmumā.

"Pirms diviem gadiem šis uzņēmums to sāka darīt, un tad es par politiku vispār nebiju iedomājies. Ir divi varianti – pirmais variants paredz, ka dalībnieku sastāvs netiek mainīts, bet, kad beidzas līguma termiņš un ir nākamais konkurss, tad, protams, es uzstāšu, lai šī sabiedrība nepiedalās konkursā. Otrs variants – jāvērtē iespēja sievai atstāt šo biznesu un atsavināt savas daļas. Tas ir tāds sabiedrības iekšējais lēmums, un es nevaru dot rīkojumu, kā viņiem rīkoties," atzina ministrs.

"Attiecībā uz Saeimu – kā es Saeimu varu ietekmēt? Nekādā veidā es neredzu, ka es varētu ietekmēt," piebilda Kozlovskis.

Viņš uzskata, ka viņa ģimene nevar gūt labumu no uzņēmuma, kas uzvar konkursā par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, kamēr viņš ir ministrs.

"Tas, protams, neiet kopā. Ja viņa neatsāj šo sabiedrību, tad šī sabiedrība nākamajā konkursā nepiedalās, es būtu kategoriski pret. Tas jau ir iekšējais sabiedrības jautājums – varbūt citiem sabiedrības dalībniekiem ir viedoklis, ka viņi to grib darīt, un tad ir otrs variants, ka tikai viņa izstājas," uzsvēra ministrs.

Laikraksts Diena trešdien vēsta, ka Kozlovska sievai Kristīnei Kozlovskai daļēji piederošais uzņēmums Sunny apkalpo Iekšlietu ministrijas ēdnīcu.

To laikrakstam apstiprinājusi arī ZRP pārstāve Daiga Holma, kura uzsvēra, ka ministrs darīs visu, lai iespējamo interešu konfliktu novērstu. Politikas centra Providus korupcijas pētniece Linda Austere savukārt norāda, ka asu interešu konfliktu šajā gadījumā nesaskata, problēma drīzāk ir ētiskas dabas.

Laikraksts atgādina, ka jau izskanējušas ziņas, ka Kozlovskai ar Sunny starpniecību daļēji piederošais uzņēmums Catering Service apkalpo Saeimas ēdnīcu un politiķi to skaidrojuši kā sagadīšanos.

Pēc Lursoft datiem, bez Sunny kapitāldaļām Kozlovskai pieder arī 15% kapitāldaļu uzņēmumā Baltic International Consulting. Šis uzņēmums ieķīlāts Aizkraukles bankā. Kozlovskim daļēji piederošais BBF Consulting savukārt ir apķīlāts DnB Nord bankā. Uzkrājumus vai nekustamos īpašumus jaunais ministrs nav deklarējis, kādam aizdevis 40 tūkstošus eiro, bet no māsas aizņēmies 60 tūkstošus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas