Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Krievvalodīgo aktīvists Girss: Jo vairāk mūs ignorēs, jo skaļāki būs protesti

Ja Latvijā turpināsies krievvalodīgo ignorēšana, protesta akciju kļūs aizvien vairāk un skaļākas, intervijā laikrakstam Vesti Segonja norāda krievvalodīgo tiesību aktīvists, biedrības Dzimtā valoda pārstāvis Illarions Girss.

Kā skaidro Girss, Dzimtajai valodai ir iekšēja vienošanās, ka pirmās pāris nedēļas pēc referenduma tā valdošās varas pārstāvjiem dos iespēju sniegt pienācīgu un adekvātu atbildi par referenduma rezultātiem. "Savukārt gadījumā, ja atbilde būs pirmsreferenduma retorikas garā, mēs turpināsim protesta akcijas," uzsver aktīvists.

Girss norāda - jo vairāk viņus ignorēs, jo skaļāki būs protesti. "Kā teicis Martins Luters Kings - "sacelšanās - nesadzirdēto valoda". Ceru, ka latvieši dos priekšroku krievu draudzības valodai, nevis krievu sacelšanās valodai," viņš piebilda.

Runājot par situāciju sabiedrībā, Girsam šķiet, ka, pretēji referenduma rezultātiem, asa antagonisma nav. Viņš kā novērotājs pabijis 17 iecirkņos un nekur neredzējis dziļas neiecietība.

"No tā secinu, ka valdošo naidīgā retorika, protams, zombē latviešu vairākumu - bet tikai virspusēji, neskarot viņu dziļāko būtību. Mūsu uzdevums ir izskaidrot, ka mēs neesam pret latviešu valodu. Būtībā referendumā viņi nobalsoja par vienu valsts valodu, bet mēs - pret etnisko diskrimināciju, kuras apstākļos esam dzīvojuši vairāk nekā 20 gadus. Esmu pārliecināts, ka politiskā elite nomainīsies un mēs dzīvosim saskaņā," saka aktīvists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas